Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

“Beni Annesine Benzetti”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin kuruluşunun 15. yılına denk gelen 3 Kasım’da yaptığı Manisa ziyareti ilginç anlara da tanıklık etti. Cuma Namazını Hatuniye Camiinde kıldıktan sonra vatandaşların kahve teklifini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a o sırada Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kendisiyle tanışmak isteyen Müşerref Erdem’den bahsetti. Yaşlı kadınla önce telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra beraberindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yaşlı kadını evinde ziyaret etme talimatı verdi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte yaşlı kadını evinde ziyaret eden Bakan Kaya daha sonra Müşerref Erdem ve eşi Sadullah Erdem’i de alarak toplu açılış töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanına getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sohbet etmelerini sağladı. Müşerref Erdem’i kendi annesine benzeten Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşlı kadın 2 takım kitap hediye ederken eşi Sadullah Erdem’e de Diyarbakır’da kendisini için önemli olan biri tarafından hediye edilen tespihi vererek hayır dualarını aldı. Yapılan bu görüşmenin ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Müşerref-Sadullah Erdem çiftini evlerinde ziyaret etti.
Müşerref Erdem’i çok uzun yıllardır tanıdığını ve sürekli görüştüğünü kaydeden Başkan Çelik, “Müşerref teyzemiz sürekli beni arar. Kendisiyle en az haftada bir defa görüşürüz. Müşerref teyzemiz bizler için özellikle Cumhurbaşkanımız için çok dua eder. Beni arar der ki, ‘Ülke gündemiyle ilgili şöyle bir sıkıntı var. Şu kadar Yasin ve Fetih okudum. Reisimiz için duasını ettim, sen de dua et evladım’ der. Biz de dua eder ve dertleşiriz. Daha Cumhurbaşkanımızın Manisa programının netleşmesinden önce beni aradı ve dedi ki, ‘Ben bir rüya gördüm. Rüyamda Cumhurbaşkanımız eşi Emine hanım ile birlikte beni ziyarete geldiler’ Birkaç gün sonra da program belli oldu ve ilan edildi. İlan edilince tekrar kendisiyle görüştük. ‘Bak bana malum oldu. Reisimiz geliyormuş. Benim en büyük duam, ölmeden önce Cumhurbaşkanımızı, Başkomutanımızı bizzat görmek ve ardından nasip olursa Kabe’de ruhumu teslim etmek’ dedi. Toplu açılış törenin başında biz meydandan ayrıldık ve Bakanımız ile birlikte eve geldik. Bakanımız sohbet etti ve kendisi de çok etkilendi. Buradan beraber Bakanımız ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na gittik. O açılış töreninde A Protokolde Cumhurbaşkanımızın yanına oturarak, dedemizle birlikte Cumhurbaşkanımızla görüşmüş oldu. Ben çok etkilendim. Demek ki Yaradan’dan tüm kalbinizle bir şey istediğinizde, bu Cumhurbaşkanımızla görüşmek bile olsa Cenab-ı Hak bir şeyleri vesile edip bu imkanı sağlıyor” dedi.
“Heyecandan bu akşam uyuyamadım”
Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini anlatan 73 yaşındaki Müşerref Erdem, “Heyecandan bu akşam uyuyamadım. Başkanımla ben her hafta görüşürüm. Fetih’lerin duasını o yapar. O hafız kelamı olduğu için duasının daha kabul olacağına inanıyorum. Hatim ve tehvid biriktirdim. Onları özel olarak sakladım. Bir gün kumadanım gelecek, ben de onu böyle bir evlat yetiştirdiği için annesine hediye edeceğim demiştim. Dün kendisine dedim ki ‘Bunları kime yapacaksın biliyor musun, seni yetiştiren o güzel kadına, annenin ruhuna hediye edeceksin’ O da çok sevindi. Ne kadar şükretsek, ne kadar secdeden kalkmasak azdır. Ne kadar mütevazı bir kumandanımız var. Ne gurur, ne kibir var. Bazı insanlara gidersin seni eve sokmazlar. Bunda ne gurur, ne kibir ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol’ diyor Mevlana, bizim kumandanımız da olduğu gibi dup duru. Muhterem anne ve babanın evladı ki ben onu her televizyonda gördüğüm zaman böyle gözlerinin altı şiştiği zaman çok üzülüyorum. Annesinin o hüsnü hal hali geliyor aklıma. Annesine benzetti beni. ‘Hacı amcamın kıymetini bil’ dedi.
“Böyle olunca dışarıdaki münkirler şaşmaz mı, kıskanmaz mı!”
21 senedir hiçbir duasının boşa gitmediğini gördüğünü aktaran Müşerref Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Ben hakkımı ona çok helal ediyorum. Bu kadar güzel şeyler yaptığı için ona teşekkür ederim. Eskiden böyle bir şey var mıydı? Tam saat 04.00’te kalkardık göz numarası almak için. Şimdi ben numarayı alıyorum bir bakıyorum kapıda ismim var. Her yerde güzel yollar yapıldı. En son İstanbul’a gittim. O çöplerden eser kalmamış. Çok güzel süslenmiş her yer. Tepemizde tren yolu var. Fatih’in olduğu yer muazzam olmuş. Kendi memleketim olduğuna şaşırdım. Böyle olunca dışarıdaki münkirler şaşmaz mı, kıskanmaz mı! Sorarım size, hangi devirde böyle güzellikler gördünüz! Dışarıda benim diyerek çene çalan anarşist kumandanları çekemiyorlar. Onlar ancak PKK yetiştirirler ama biz adam gibi adam yetiştirmeye çalışıyoruz. Evet kusurlarımız çok ama o kusurlarımız için mevlaya dayanarak dua ediyoruz”
En son 3 gün önce rüyasında Emine Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine ziyarete geldiğini anlatan Erdem, o gün çok sevindiğini ve secdeye kapanarak, ağladığını söyledi. Erdem, dün kendi parmağındaki hilye-i şerif yüzüğü, Peygamber efendimizin naatı şerif yüzükleri ve kadife kaplı Yasin kitabını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı verdiğini ifade ederek, çocuklarını da Erdoğan’ın izinden yetiştirdiğini söyledi. Erdem, “Çocuklarımın hepsi okudu, güzel yerlere geldiler. Bizim aile İhlas’tadır. Hepsi komutanımızın aşığı ve bir de Fenerbahçe aşığıdır” dedi.
Müşerref Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış töreninde kendisine 2 adet hediye ettiği sureler ve dualar kitabının bir tanesini Başkan Çelik’e hediye etti.
78 yaşındaki eşi Sadullah Erdem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine Diyarbakır’da çok sevdiği biri tarafından kendisine hediye edilen tespihi hediye ettiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel