Öne Çıkanlar kula Adnan Oktar Düzce Üniversitesi Harikalar Yaratıyor kenan salık kemal kılıçdaroğlu

Başkandan Üzüm Hoşafı Çağrısı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen üzüm hoşafının asırlardan beri Türk ailelerinin sofralarında bulunduğunu belirterek, "Eskiden evlerimizde annelerimiz, tatlı yerine üzüm hoşafı yapardı. Düğünlerde, mevlitlerde bulgur ve pilavların yanında üzüm hoşafı yapılırdı. Hatta Ramazan ayında tahinli pidelerin yanında üzüm hoşafı tüketilirdi. Bu gelenek artık unutuldu. Biz kuru üzümün tüketilmesi için turistik yerlerde, lokantalarda, düğün ve mevlit yemeklerinde, evlerde yeniden üzüm hoşafının yapılarak gelecek kuşaklara tanıtılmasıdır" dedi.
24. Dönem Manisa AK Parti Milletvekili Op. Dr. Muzaffer Yurttaş tarafından başlatılan, "Okul üzümü, akıl üzümü" kampanyasının geliştirilmesi gerektiğini de kaydeden Ülgen, "Kışlalarda da askerlerimize kuru üzüm ve üzüm hoşafı verilmesi ile kuru üzümde canlanma olacaktır. Sarıkamış ve Çanakkale Savaşında askerlerimize üzüm hoşafı verildiği bilinmektedir" şeklinde konuştu.
İngiltere’de hatta bir çok Avrupa ülkelerinde kuru üzümün ekmeklerin, keklerin, kurabiyelerin içlerine konularak tüketildiğini kaydeden Ülgen, yaş ve kuru üzümlerin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde çok önemli bir meyve olduğunu söyledi. Ülgen, "Kuru üzümün kan şekerini dengelediği bilinmekte. Bu nedenle öğrencilerimiz sıvalardan 10-15 dakika önce beş-altı tane kuru üzüm yeseler sınavları kan şekeri dengeli girerler heyecanlarını yenerler. Kışın sabahları bir avuç kuru üzüm yenilse enerji verir. Kan yapıcı özelliği de vardır" diyerek, mutlaka üzüm tüketiminin özendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel