Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp alaşehir mitingi

Başkan Çerçi TOKİ Konutlarının Temel Atma Zamanını Verdi
 Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleşti. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 32 gündem maddesi görüşüldü. Toplantı öncesinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kısa bir süre önce toplu konut ile ilgili bir müjdeyi duyurduklarını belirterek,“Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da hafta sonu Manisa’daydı. Yunusemre’de 5 bin toplu konutun yapılacağının müjdesini verdi. Bu süreçte büyük bir mesafe aldık. Ayrıca ’7 İklim 7 Proje’ adı altında Türkiye birinciliğini kazanmış bir proje gurubu var. TOKİ bu grubu görevlendirdi. Ege Bölgesi birincisinin proje ile ilgili çalışmalarına başlandı. Tahminen bir buçuk ay sürecek. O da bittiği zaman ihale aşamasına gelmiş olacağız. Süreç ile ilgili son aşama ihale oluyor. Ondan sonra yapım aşamasana geçeceğiz. Tahminen yaz aylarına doğru temel atma safhasına gelmiş olacağız. Akgedik bölgesinde yaklaşık 1.5 milyon metrekare bir alan var. TOKİ orada karar kıldı. Alan yeterli olursa konut sayısı 6 bine kadar çıkabilecek. Bu sayı birden olmayacak. Konutlar etaplar halinde yapılacak. Birinci etapta tahminen yaklaşık bin 500 konut olacak. Ayrıca kentsel dönüşüm ile ilgili Ankara’dan Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan heyetler gelecek. Yoğun bir şekilde toplu konut ve kentsel dönüşüm çalışmalarımı devam ediyor. Kentsel dönüşümde kısa sürede bir karar aşamasına gelecektir. İnşallah Yunusemre büyük sosyal projelere imza atacak” dedi.


DIŞARIDAN EKMEK SATIŞINA SIKI DENETİM


Bir önceki toplantıda alınan kararların özetleri okunmasının ardından toplantıya geçildi. Yunusemre ilçe sınırları içerisinde yer alan gıda üreticilerin çalışma şartları, halkın talepleri ve belediyeden beklentilerinin belirlenmesi hususundaki madde gündeme geldi. Madde üzerine ilgili komisyonun çalışmaları hakkında bilgiler verildi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü madde hakkında, “En önemlisi fırıncıların denetlenmesi yönünde son kanunlarla beraber çok başlılık arz etti. Bundan dolayı da çok sıkıntı var. Belediye denetliyor ama ilgili müdürlüklerin çalışmalarını da vatandaş belediyeden biliyor. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetimi yapıyor. Üretimi ve bir çok şeyi onlar denetliyor. Fatura belediyelerde kalıyor. Fırınlardaki ayrıca en büyük unsur odalardan kaynaklanıyor. Fırıncıları büyük fırınlar ve küçük fırınlar diye iki değişik odaya kaydediyoruz. Dolayısıyla birçok seslilik oluyor. Geçmişte esnaf odalarına ve ticaret odasına bağlı fırınlar arasında fiyat kavgaları oldu. Belediyeler tek başına fırınları denetlemeye yetkili değil. Vatandaşımız bunu belediyeye fatura ediliyor.” şeklinde konuştu.
İki sorunun olduğunu dile getiren CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı ise “Biri mevcut olan fırınların denetimi diğeri ise dışarında gelen ekmek ile ilgili. Fırıncılar dışarıdan ekmek gelmemesini istiyor. Bu ekmekler hijyenik şartlarda satılmıyor. Arabanın içerisinde de satması yasal değil. Ekmek satış reyonu şeklinde bir alanı olması gerekiyor. O şekilde satılması yasaldır. Bunu da denetleyecek olan belediyedir. Denetim iyi yapılırsa bu sorun çözülür.” dedi.


Denetim ile ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Zabıta Müdür Cengiz Şişmanlar da “Dışarından gelen ekmek ile ilgili serbest bir piyasa olduğu için ticaretine karışmıyoruz. Ama hijyenik ortamda olması için gerekli uyarıları yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte hukuk, yoldan sıkı denetim yapılacak. Nereden geldiği belli olmayan ekmeği de sattırmıyoruz. İlçe tarım müdürlüğü de bu konuda hassas çalışması gerekiyor. Biz de gerekli olan çalışmayı hassaslıkla pazar yerlerinde yapıyoruz. Açıkta ekmek sattırmayacağız.” diye konuştu. Madde oy birliği ile kabul edilirken ilgili komisyonun çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.


SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ HAYATA GEÇECEK


Gündeme gelen Yunusemre ilçe sınırları içerisinde yer alan doğa sporları ile uğraşan sosyal grupların belediye ile ortaklaşa sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmesi hususundaki rapor oy birliğiyle kabul edildi. Yunusemre Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerine önem verdiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Osmancalı Doğa Sporları Merkezi tahminen 1 ay içerisinde belediyeye devredilecek. Yunusemre Bisiklet ve Treking Gurubu kuruldu. Bundan sonrada önemli etkinliklere imza atılacaktır” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TOPLU KONUT ÇALIŞMALARI İÇİN MÜDÜRLÜK KURULUYOR


Toplantıda Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü biriminin kurulması talebi görüşüldü. AK Parti Grubu adına söz alan Can Mercül, Yunusemre’nin Manisa’nın en büyük ilçesinin olmasının yanı sıra nüfus artış potansiyelinin de olduğunu belirterek, "TOKİ ve kentsel dönüşüm ile ilgili belediyemizin bir takım çalışmaları var. Tüm bu çalışmaları tek elden takibi ile alakalı bir müdürlük kurulması düşünülüyor. Müdürlük Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm adıyla oluşturulacak. Biz AK Parti Grubu olarak maddenin komisyona havale edilmeden kabulünü istiyoruz.”şeklinde konuştu.
İmar ve toplu konut çalışmalarını önünün açılması yönünde bir meclis üyesi olarak görevlerinin olduğunu ifade eden MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, maddenin kabulünün uygun olduğunu belirtti. CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı ise müdürlüğün bu süreçte faydalı olacağını, grup olarak maddenin kabulünü istediklerini ifade etti. Görüşlerin bildirilmesinin ardından madde oy birliğiyle kabul edildi.


ZEYNEL BALKIZ’DAN YUNUSEMRE BELEDİYE MECLİSİ’NE ÖVGÜ


Meclis toplantısına katılan Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, toplantının sonlarında okunan önergelerin ardından söz aldı. Zeynel Balkız Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve meclis üyelerini tebrik ederek,“Burada iki saatlik bir çalışma süreci içerisinde halka hizmet noktasında bütün parti gruplarının da pozitif bir anlayışı ve beraberliği gördük. Biz Manisa’ya kalıcı bir eser kazandırmak istedik. Bunlar her zaman olmuyor. Türkiye Barolar Birliği’nin bu tür imkanları var. Biz bu imkanı Manisa’ya da taşımak istedik. 2 bin 536 metrekare arsayı 2 milyon 750 bin TL’ye aldık. Üzerinde otoparkı, 500 kişilik çok amaçlı konferans salonu, 300 kişilik yemekhanesi, seminer salonları, eğitim salonları, spor salonları, oyun alanları, kütüphanesi, kadın ve erkek mescidinden oluşan bu külliye sizlerin kararlarıyla geçerse biz de bir buçuk sene içerisinde 10 milyona yaklaşan yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Bu hizmet baro tarafından yapılıyor ama Manisa’daki bütün kamu kurumları faydalanacak. Özellikle meclis üyelerimizde buraya serbest giriş kartlarının olmasının gönülden arzu ediyorum. Bunun müjdesini şimdiden verelim.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel