Öne Çıkanlar Kahvehanede silahlı kavga: 1 ölü iOS kullanıcıları Manisa Büyükşehir Belediyesi alaşehir Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker

2 gün süren etkinliğe  meclis üyelerinin yanı sıra pehlivanlar, hakemler, cazgırlar ve ağaları da katıldı.
Yağlı güreşin tüm paydaşlarının katıldığı kurultay da öneriler, talepler, organizasyonlar ele alındı. Ayrıca Prof. Dr. Özbay Güven ‘Yağlı Güreş Üzerine Düşünceler’ ve Prof. Dr. Gazanfer Doğu ‘Bölge Halkına Spor Hizmetleri Sunulmasında Belediyelerin Rolü’ konulu konferans verdi.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi; "Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin 4. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdik. Kültürel mirasımız güreşi her platformda en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak için çalışıyoruz.Pehlivan, hakem,  cazgır, ağalar, belediye başkanları,  güreş seyircileri gibi yağlı güreşin tüm temsilcilerinin katıldığı bu istişare ortamının hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.


Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da yağlı güreşe sahip çıkacaklarını söyleyerek, “Yağlı güreş bizim medeniyetimizin, kültürümüzün, mirasımızın bir parçasıdır. 656 yıl bu ata sporumuza sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yağlı güreşteki yüzde 10 olan katkı payını yüzde 5’e düşürdük, yağlı güreş düzenleyen belediyelere ve sivil toplum kuruluşlara katkı sağladık. İlk kez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile salon güreşi düzenledik. Hep beraber yağlı güreşi hem yurt içinde hem yurt dışında zirveye taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel