Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem şehzadeler belediyesi

BAŞKAN ÇELİK’TEN BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik uzun zamandır Manisa Kamuoyunu meşgul eden Perşembe Pazarının geçici olarak başka bir alana taşınması ile alakalı olarak bir açıklama yaptı. 

“PAZAR YERİNE EN UYGUN ALAN ESKİ İSTASYON CADDESİDİR” 
Perşembe Pazarının kurulması için en uygun yer olarak eski İstasyon Caddesini belirleyerek Manisa Büyükşehir Belediyesi UKOME’ ye gerekli resmi yazıyı 6 Şubat tarihinde yazdıklarını ifade eden Başkan Çelik “Bilindiği gibi Manisa Büyükşehir Belediyesinin yeni Büyükşehir Belediye binası ve Pazar yeri projesi sebebi ile her hafta Perşembe günleri kurulan Pazar yerinin taşınması gündeme geldi. Bununla ilgili de alternatif yer çalışmaları yapıldı. Bu konuda biz Şehzadeler Belediyesi olarak 6 Şubat 2018 tarihinde bir öneride bulunmuştuk. Resmi yazı ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Şubesi Müdürlüğüne (UKOME) yaptığımız yazışmada Devlet Hastanesi Kavşağı ile Öğretmenevi arasında kalan yolun Pazar yeri olarak planlanmasını öngörmüştük. Bununla alakalı tüm teknik çalışmalarımızı hazırlayarak UKOME’ ye gerekli yazıları yazmıştık. Söz konusu alan bilindiği gibi köprülü kavşak inşaatı sebebi ile haftanın 7 günü kapalı olan bir bölgeydi. İmam Hatip Lisesi ile Tren Garı arasında kalan bu cadde üzerinde hiçbir konut ve işyeri yok, bu nedenle bu caddeyi hafta bir gün kapattığımızda hiçbir şekilde vatandaşlarımız mağdur olmayacak. Evlerin dar sokakların olduğu bir alanda pazaryeri kurulmayacak ve pazarcı esnaflarımızın da rahatlıkla tezgâh açabileceği bir alan olacak. Ulaşım noktasında da vatandaşlarımız hiçbir sıkıntı yaşamayacaklardı. Alaybey istikametinden gelen araçlar Devlet Hastanesi kavşağında dönerek Mimar Sinan Bulvarına çıkabileceklerdi. Yine Mimar Sinan Bulvarından gelen araçlarda hiçbir sıkıntı yaşamadan İbrahim Gökçen Bulvarına dönerek şehir içine girebileceklerdi. Haftanın bir günü Öğretmenevi ile Devlet Hastanesi arası kapatılarak hiçbir şekilde mağduriyet oluşmayacaktı. Ancak UKOME bu talebimizi kabul etmedi. Ardından Büyükşehir Belediyesinin kabul ettiği, Pazarcılar Odası ile Esnaf Odaları Birliğinin kabul ettiği farklı bir yer ile ilgili gerekli yazışmaları yaptık. Bu yazımız ile ilgili de olumsuz bir görüş yazısı tarafımıza iletildi” dedi. 


“İNŞAATIN BAŞLAMAMA SEBEBİ PAZARYERİ DEĞİL DEREDİR” 
Büyükşehir Belediyesinin, Belediye Hizmet Binası inşaatının başlayamamasının asıl sebebinin Pazar yerinin taşınması olmadığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Son zamanlar da Büyükşehir Belediyesinin inşaat çalışmaları Pazar yerinin taşınamaması nedeni ile yapılamıyor söylemleriyle açıklamalar yapıldı. Esas itibarı ile Pazaryerinin altı bir dere yatağıdır. Bu alanda da bir inşaat yapılması teknik açıdan sıkıntılıdır. Bizlerde biliyoruz ki pazaryerinin taşınmaması inşaatı geciktirici bir neden değildir. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesine ‘sizin istediğiniz bir yeri gösterin biz orası için gerekli işlemleri başlatalım’ şeklinde ifade ettik. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ile yaptığımız görüşmede, Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü, daha önce Büyükşehir Belediyesinin ilan ettiği Öğretmenevinin arka tarafının Pazar yeri olarak kullanılmasını istediklerini ifade etmesi üzerine Belediyemiz tarafından bu alan ile ilgili gerekli yazışmalar yapılmış, ancak UKOME’ de yapılan toplantıda bu sefer de Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bir şerhi söz konusu olmuştur” dedi. 


“BARBAROS MAHALLESİ BİZİM YETKİ ALANIMIZDA DEĞİLDİR” 
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün pazaryeri ile alakalı olarak uygun alanın Barbaros Mahallesinde yeni yapılan bulvar üzerinde olmasının uygun olacağı söylemi ile alakalı, Barbaros Mahallesinin Şehzadeler sınırlarında olmadığını ifade eden Başkan Çelik “Bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada da ‘Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçici pazaryeri için en uygun alan olarak Barbaros Mahallesi’ndeki Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan yeni bulvarın olduğu bölgeye kurulması gerektiğini önermişti.’ Şeklinde ifadelere yer veriliyor. Öncelikle belirtmek isterim ki 8 Ocak’ ta Büyükşehir Belediye Başkanının Pazarcılar Odası ziyareti esnasında Öğretmenevinin arka kısmının Pazaryeri olarak belirlediklerini kendileri bizzat açıkladılar. O gün yapılan ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Pazarcılar ile alakalı kuralarınızı çekip, Pazar yerini bu alana taşıya bilirisiniz’ şeklinde ifade etmiştir. Bugünkü ifade edilen alanı ilk olarak belirleyip açıklama yapan kendileridir. Ardın da bizim yaptığımız önerilerin hiç birini kabul etmediklerinde, Sayın MESOB Başkanının ‘Öğretmenevinin arka kısmını kabul ediyorlar, bu alan için yazı yazmanız gerekir’ demesi ile birlikte biz bu alan ile alakalı yazıyı Büyükşehir Belediyesi UKOME’ ye yazdık. Bu konu ile alakalı olarak değerli MESOB Başkanımız Hasan Geriter’ den de bilgi alınabilir. Ancak bugün geldiğimiz son noktada Büyükşehir Belediyesi kendileri açısından uygun alanın Barbaros Mahallesi olduğunu ifade ediyorlar. Bende ifade etmek isterim ki; Biz Şehzadeler Belediyesiyiz. Barbaros Mahallesi Yunusemre Belediyesinin sınırları içerisinde kalmaktadır. Büyükşehir Belediyesinin olmasını istediği alan ise iki ilçenin sınırını oluşturmaktadır. Yasa gereği iki ilçe sınırında ki tüm yetki ve sorumluluk Büyükşehir Belediyesindedir. Bu nedenle Şehzadeler Belediyesi olarak bizim görev ve yetki alanımız içerisinde olmayan ve kendi ifadelerinde de belirttikleri gibi başka bir ilçe sınırında kalan bir alan ile ilgili de Şehzadeler Belediyesi olarak bizim bir yazı yazmamız mümkün değildir” dedi. 


“BİZİM TALEBİMİZ UKOME’ TARAFINDAN KABUL EDİLMEDİ”
 Şehzadeler Belediyesi olarak Pazaryeri için en uygun alan olan eski İstasyon Caddesi için yazdıkları yazının UKOME tarafından kabul edilmediğini belirten Başkan Çelik “Bu konuların bir tartışma nedeni olması bizim açımızdan son derece üzücüdür. Bugüne kadar da bu konularla alakalı bir açıklama yapmamaya büyük bir özen gösterdik. Konunu teknik personellerin görüşmeleri neticesinde en uygun şekilde neticelendirilmesi için çaba sarf ettik. Çok net bir şekilde ifade etmek isterim ki biz Şehzadeler Belediyesi olarak Perşembe Pazarının geçici olarak taşınacağı alanın Öğretmenevinin arkasında ki sokak aralarının olmasını istemiyoruz. Bizim önerimiz eski İstasyon Caddesi üzerinde kurulmasıdır. Bu önerimizi de resmi bir yazı ile 6 Şubat tarihinde UKOME’ ye iletmiştik. Ancak bu teklifimiz UKOME tarafından kabul edilmedi” dedi.

“UKOME’YE AÇIK ÇAĞRI”

UKOME’nin yeniden toplanması ile ilgili bir çağrıda bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bugün Sayın Cengiz Ergün ve UKOME Genel Kuruluna bir çağrıda bulunmak istiyorum ki UKOME’nin büyük çoğunluğunu Büyükşehir Belediyesinin görevlileri oluşturmaktadır. Biz Şehzadeler Belediyesi olarak ilk teklifimizi yenileyelim. UKOME yeniden toplansın. Hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği bir şekilde Perşembe Pazarı, eski ismiyle İstasyon Caddesi yani 1713 sokak üzerinde haftanın bir günü kurulsun. Bu şekilde hiçbir vatandaşımız mağdur olmaz ve ulaşımda hiçbir şekilde aksamaz. Zaten geçici olan bu meselede bu şekilde çözüme kavuşabilir. Sayın Ergün Pazaryerinin Barbaros Mahallesinde olmasını istiyorlarsa, bununla ilgili de zaten bize ihtiyaçları yok. Barbaros farklı bir ilçe sınırındadır ancak bana göre yetki ve sorumluluk Büyükşehri Belediyesindedir. Bu alan ile ilgili düzenlemeyi de istedikleri gibi kendileri de yapabilirler. Bu konuların bir polemik haline dönüştürülmesi, son derece yakışıksızdır. Şehzadeler Belediyesi olarak bizim önceliğimiz ilk olarak yazdığımız gibi, yerleşim birimlerinin olmadığı, herhangi bir konutun olmadığı eski İstasyon Caddesidir. Büyükşehir o alanı uygun görmüyorsa, bizim ikinci teklifimiz kendilerinin de daha önce ilan ettiği Kumludere Caddesidir. Ancak en son Birlik Başkanımız, Büyükşehir Belediyesi Öğretmenevinin arka kısmını kabul ediyor, yazıyı bu alan göre yazalım dedikleri için biz bu alanı yazmak zorunda kaldık. Öğretmenevinin arka sokakları bizim tercihimiz ve isteğimiz değildir. Bu alan Sayın Cengiz Ergün’ün 8 Ocak tarihinde Pazarcılar Odası ziyareti esnasında belirttiği bir alandır. Bu konularda da polemiklere girmekten de rahatsızlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bir kez daha ilgililere çağrıda bulunuyorum. Bizim ilk teklifimiz UKOME Genel Kuruluna yeniden gelsin ve hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğine inandığımız alana Pazar yeri kurulsun. Eğer bugün yaptıkları açıklamalarında samimi iseler, bizim ilk teklifimizi alarak Pazar yerini o alana kursunlar” dedi. ​
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel