Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Baro Başkanı Arslan’dan referandum mesajı

Manisa’da 5 Nisan Avukatlar Günü, Manisa Adalet Sarayı’nda çelenk sunma töreniyle kutlandı.

Manisa’da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Manisa Adalet Sarayı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, avukatlar, hakimler ve savcılar katıldı. Manisa Adalet Sarayı önündeki Atatürk anıtı önüne Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan tarafından çelenk sunulmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması yapan Başkan Arslan, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin yaptığı açıklamada "Anayasalar toplumda önemli değişikliklere sebep olmaktadır. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile HSYK yeniden oluşturulmuş ve bu değişiklik 15 Temmuz darbe kalkışmasının altyapısını oluşturmuştur. Önümüze gelen Anayasa değişikliği paketinde de bir çok konuda değişiklikle ve fakat bunlardan en önemlisi HSYK’nın yapısının yeniden oluşturulması ile ilgilidir. Bu değişikliğin ne getirdiği çok iyi incelenmelidir. Sonuçları öngörülebilmeli ve tüm siyasi düşüncelerden uzaklaşarak değerlendirme yapılmalıdır. Bu bir siyasi partinin iktidara gelip gelmemesi sorunu değildir. Bu yargı bağımsızlığı ile ilgili bir konudur. Anayasalar her zaman değişmez. Yapılacak değişiklikler ülkenin geleceğini, yaşam şeklini etkilemektedir. Avukatlar bu anlamda da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Ülkemizin en temel konusu olan Anayasa değişikliğinde doğaldır ki en fazla hukukçular, avukatlar ve barolar konuşacaktır" dedi.

Başkan Arslan’ın açıklamasının ardından tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Manisa5 Nisan Avukatlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel