Öne Çıkanlar Serbest Gündem köpeğe çarmamak için canından oldu ŞEHRİN KARAKTERİ Kıdem tazminatı tavanı yükseldi

BAKAN ÖZHASEKİ, DEĞERLENDİRME YAPTI

 Manisa’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, daha sonra AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’nin konuşmasının ardından Özhaseki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçmişte yaşanan Gezi olaylarını hatırlatan Bakan Özhaseki, bu olayların aslında birer darbe teşebbüsü olduğunu belirterek, “Gezi olaylarında birçok arkadaş gibi ben de şöyle bir baktım; ‘Ya işte gençler biraz faklı olur. Onları da anlamak lazım. Protesto etmek tabi ki hakları. Biraz yumuşak mı davransak?’ gibi kendi içimizde öz eleştiriler geçirdik. Hükümet olarak onları çağırdık. 12 tane ağaç yer değiştiriyor Taksim’de, beğenmiyor olabilirsiniz. 12 ağaç yer değiştiriyor ama kuruyor. Bunun yerine 12 milyon ağaç dikeceksiniz diyebilirsiniz. Temsilcileri geldi. İstekleri; ‘Nükleer santrallerden vazgeçin.’ Neden vazgeçiyoruz nükleerden? Dünyada neredeyse 450 tane nükleer var. Paris’in etrafında 6 tane nükleer tesis var. Londra’nın etrafında 9 tane nükleer tesis var. Madrid’in etrafında 6 tane nükleer tesis var. Neden biz nükleer tesis yapmıyoruz ki? Onlar çevreci, biz çevreci değil miyiz? Biz bilmiyor muyuz çevreciliği. Bir diğer istekleri ‘3. havalimanından vazgeçin.’ 3. havalimanı hangi ülkenin korkulu rüyası hepimiz biliyoruz. Bu ülkede adeta orası bir aktarma merkezi gibi dünya şampiyonluğunu bize getirecek bir iş olduğunu, bir marka değeri olduğunu, hangi tür ekonomik getirilerinin olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunu istemeyenler yurt dışında, size ne oluyor? Bu arkadaşlar da istemiyorlar. ‘3. köprüden vazgeçin.’ Bir dakika arkadaşlar siz Taksim’de 12 tane ağaç kesiliyor diye ortaya dökülmediniz mi? Bunlar nedir? Bunların her birisi bir darbe teşebbüsüdür. 17-25’te de zaten en güçlü oldukları alanda polis ile yargıyı bir araya getirerek tezgah kurarak yapılan işler. Bunların hepsi açığa çıktı şimdi. Sonunda da baktılar ki askeriyedeki güçleri kaybolacak, orada en son kalan etkili elemanlarıyla ihtilal yapmaya kalkıştılar. Orada kendi iradesine sahip çıkmak isteyen masum insanların üzerine kurşun yağdırdılar. Bunların gerçek yüzlerini o gün görmüş olduk” dedi.



“Avrupa durağanlığa girdi”

Türkiye’nin FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle uğraşılmasına rağmen Avrupa Birliği ülkelerinden daha hızlı büyüme kaydettiğini belirten Bakan Özhaseki, “Son dönemde yaşadığımız şu olaylar dünyanın hiçbir yerinde yaşanmadı. Bazı ülkelerin başında terör örgütleri var ufak tefek. Ama bir tane var. Küçük mevzi kalmış. PKK diye bir bela var mı? 40 yıldır uğraşıyoruz bununla. Temizledik hamdolsun. Güneydoğudaki yaraları da sardık. Evler yapılıyor. Vatandaşın yarasını sarıyoruz. FETÖ diye bir bela yaşadık mı, yaşadık. Onları da temizliyoruz. DEAŞ diye bir örgüt. Hemen Suriye’de yanı başımızda. Bütün bu zorlukları yaşıyoruz. Yine ayaktayız. Huzur içerisinde evlerimize gidebiliyoruz. Allah ne verdiyse bir tas çorbamızı kaynatabiliyoruz. Bir taraftan bütün bu zorluklara rağmen ekonomik büyümemiz de iyiye gidiyor. Sene sonu gelecek büyüme herhalde yüzde 5’in üzerinde olacak. Ne kadar üzerinde olur bilmiyorum. Ama üzerinde olacak. Büyüme demek Avrupa’daki 28 tane Avrupa Birliği ülkesinin büyüme hızının tam iki katı büyümek demek. Avrupa Birliği’nde böyle belalar yok. Yanlarında Suriye gibi, Irak gibi yanan bir ülke yok. İçinde FETÖ gibi, PKK gibi belalı örgütler yok. Bu haldeyken büyüyemiyorlar. Durağanlığa girdiler. Hatta siyasetçileri seçimlerde bize çatarak oy alma peşindeler. Onlar büyüyemiyor artık” diye konuştu.



“Bu arkadaşların ille de suçlu olduğu manasına gelmez”

Toplantının sonunda bir soru üzerine AK Partili belediye başkanlarının istifa sürecini değerlendiren Bakan Özhaseki, “Belediye başkanları bağımsız seçilirlerse istedikleri gibi hareket etme, istedikleri gibi kendi ekibiyle hareket etme imkanları var. Ama belediye başkanı seçilirken bir partiye gider müracaat eder. Birçok insan müracaat eder ve parti içerisinden bir arkadaşı tercih eder. Burada partinin kendine has kuralları vardır. Mesele belediyecilik ise o partinin belediyecilik anlayışı var. Gelen arkadaşımızın bunu takip etmesi icap eder. Parti kendi içerisinde daha sonra değişik dönemler içerisinde eğer kendi kurallarını, kendi prensiplerini, çalışma tarzını, kendi tavrını ortaya koyan belediye başkanı olursa bunları destekler. Ama değilse ‘Bir dakika’ deme hakkı her zaman vardır. Benim genel başkan yardımcılığım sırasında 4 kişinin dosyasını hazırladık. O arkadaşların partiyle ilişkisini kestik. Partinin buna hakkı vardır. Çünkü o arkadaşımız partili belediye başkanıdır. Bu arkadaşların ille de suçlu olduğu manasına gelmez. Bunu böyle görmek son derece hata olur. İlle cezai durumu gerektirecek işler yaptığı manasına gelmez. Ama parti kendi iç disiplinini işleterek, kurullarda tartışarak, istişare ederek uygun görmediği arkadaşlara da ‘Bir dakika sen müsaade et’ deme hakkına her zaman sahiptir” dedi.



Vali Güvençeri de ziyaret etti

Bakan Özhaseki, Manisa programları kapsamında Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. Bakan Özhaseki’yi Valilik önünde Vali Güvençer’in yanı sıra Manisa Milletvekili Recai Berber, vali yardımcıları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin ve Valilik birim müdürleri karşıladı. Valilik ziyaretinde ilk olarak Valilik ziyaret defterini imzalayan Bakan Özhaseki, daha sonra makama geçti. Vali Güvençer, Bakan Özhaseki’ye Manisa’yı ziyaretleri anısına Osmancalı Endüstriyel Ağaçlandırma Sahası’nda adına dikilen 10 bin adet fidanın sertifikasını takdim etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel