Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Bakan Eroğlu’ndan Manisa Açıklaması

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen ve edilecek olan sulama tesisleriyle Manisa’da sulanmadık arazi bırakmayacaklarını belirtti. 



Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yüzde 87 fiziki gerçekleşme sağlanan Akhisar-Gördes Sol Sahil Sulaması Projesi ile toplam 50 bin 400 dekar zirai arazinin modern sulama sistemine kavuşacağı belirtildi. Projede bugüne kadar 16 bin 400 dekarlık araziye su verildiği, yıl sonuna kadar bunun 22 bin 500 dekara yükseltileceği bildirildi. Proje tamamlandığında ülke ekonomisine her yıl 23 milyon 895 bin lira  katkı sağlanacağı kaydedildi.



‘Topraklar suya doyacak’



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hizmete alınacak projeyle 50 bin 400 dekar zirai araziyi Gördes Barajı’nın suyu ile buluşturacaklarını belirtti, “DSİ tarafından inşa edilen ve edilecek sulama tesisleri ile Manisa’da sulanmadık arazi bırakmayacağız. Topraklarımız suya doyacak, ürün çeşitliliği artacak ve çiftçilerimizin yüzleri gülmeye devam edecek” ifadesini kullandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel