Öne Çıkanlar Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu İl Müdürü Öztürk

Anlamlı Sergiye Büyük İlgi

 Şehzadeler Halk Eğitim Fotoğrafçılık Kursu öğrencileri, Magnesia AVM'de Anneler Günü nedeniyle fotoğraf sergisi açtı. Kurs bitiminde Şehzadeler Halk Eğitim ile Elginkan Vakfı fotoğrafçılık kursiyerlerinin de bir araya gelerek oluşturduğu, Foto Manisa isimli grubun fotoğrafları Magnesia AVM'de  '' 2 '' gün süre ile sergilendi.

KADIN SIĞINMA VAKFINA 15 MAYIS'A KADAR BAĞIŞ YAPANLAR HEDİYE FOTOĞRAFLARINI ALABİLECEK

12 fotoğraftan oluşan sergi sonunda isteyen ziyaretçi seçtiği fotoğrafı ‘Mor Çatı Kadınlar Sığınma Vakfı’na’ bağış yapıp belgesi ile seçtiği fotoğrafı hediye alacaklar.

Sergiyi açılışını ziyaret eden Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca,

'' Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi olarak vatandaşımızın talep ettiği eğitimleri vermek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Fotoğrafçılık kursu öğrencilerimizin de yaptığı bu çalışma bizi gururlandırmıştır. Anne ve Çocuk sevgisini işledikleri bu özel günde ben de tüm annelerimizin, anneler gününü kutluyorum. Biz bu tür çalışmaların içinde rol almak isteyen vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceğiz. Yeni Fotoğrafçılık Kursu kayıtlarımız devam ediyor, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Sergide yer alan 12 fotograf, Cavit Yılmaz, Ammar Hekimoğlu, Ahmet TetikBüşra Çavdar YılmazCeylan KıyançiçekHakan Kırcalı, Burak Baybaş, Mehmet Koçak, Zeynep Altınkargı Sezer Yaşacan, Sevgi Erkul imzası ile yer aldı.

Biz sadece bilgimizi paylaşmak adına vazifemizi yaptık diyen Kurs Öğretmeni Mehmet Ali Erbaş, “ Kursiyerlerimiz gerçekten özverili çalıştılar ve çoğunluğu ilk kez makine kullanmalarına rağmen güzel eserlerde ortaya koydular. Buradaki faaliyet sadece Anneler günü ile alakalı olan bir çalışma, bundan sonraki sergi Şehzadeler Halk Eğitim bünyesinde 23 Mayıs’ta büyük yılsonu sergisinde olacak. Bizi en çok mutlu eden ise kurs bitiminde arkadaşlarımızın bağlarını kesmemesi ve Foto Manisa adlı bir grup altında çekimlerine devam etmesi de, bu enerjinin uzun soluklu olacağını gösteriyor. Bu çalışmalara kurs dışından da arkadaşlarımızın katılım sağlaması bizim bu konuda düşüncemizi haklı gösteriyor diye düşünüyorum. Bu sergi bitiminde misafirlerimizden bir ücret almadılar. Seçilen fotoğrafları bağış yapan ziyaretçiler Mayıs ayının 15'ine  kadar makbuzlarını getirdiklerinde teslim alacaklar.

Arkadaşlarımızın düşüncesi çok güzel, özellikle bu fotoğrafların sahiplenmesi için ‘Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı’na’ bağış yapanların seçilmesi de çok anlamlı oldu. diye konuştu.

Kurs sonunda yakaladıkları enerjinin devam etmesi için Foto Manisa adlı bir grup kurduklarını belirten Cavit Yılmaz,

“Bu grup adı altında çekimlerimize devam ediyoruz. Kurs boyunca düzenlediğimiz etkinliklerde Manisa'nın birçok önemli mekânını fotoğraflama imkânımız oldu. Kula evleri,  Jeopark, Spil etekleri ve Manisa'nın içinde ki tarihi yerleri gezme fırsatımız oldu. Yine hocamızla beraber düzenlenecek etkinliklerde ekip olarak beraber olacağız. Dışarıdan katılmak isteyen arkadaşlarımızda bu gezilerimize kontenjan sayısınca katılım sağlayabiliyor. Etkinliklerimize katılmak bu keyfi bizimle birlikte paylaşmak isteyen arkadaşlar bize ulaşabilirler. Biz bu sergiden hiçbir ücret almadık. Burada Anneler Gününün ve Kadının toplumdaki yerinin önemine dikkat çekmek istedik. Sergi bugün sona erdi. Seçilmiş olan fotoğrafları  Mayısın 15 ine kadar  Mor Çatıya bağış belgesi ile gelenler öncesinde istediği fotoğrafı ziyaretçilerimiz hediye alacaklar. Açıkçası ilk defa böyle bir etkinlik yaptık beklediğimizin üstünde ilgi gördü. Manisa'ya sergimize gösterdiği ilgi dolayısı ile,  Magnesia AVM’ ye bu sergiye verdiği destek nedeni ile teşekkür ediyoruz. Foto Manisa grubumuza facebook üzerinden isteyen tüm Manisa'lı fotoğraf severler ulaşabilirler. Bizimle birlikte böyle güzel bir çok çalışmaya ortak olabilirler '' diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel