Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

AK PARTİ’Lİ ÖZKAN’DAN “19 MAYIS” VE “KADİR GECESİ” MESAJI  “MİLLET OLARAK GENÇLİĞE GÜVENİMİZ, İNANCIMIZ TAMDIR”

 

Özkan, mesajında, bin aydan daha hayırlı olan “Kadir Gecesi” ile “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nın bu yıl aynı güne denk geldiğini anımsattı.  19 Mayıs’ın, 101 yıl önce, ülkemizin dört bir yanı düşman kuvvetleri tarafından işgal altında tutulurken, ülkenin geleceği ve milletin menfaati için bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği gün olarak tarihteki yerini aldığını vurgulayan Özkan, “Bu konuda üstün bir çalışma ve başarı gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğe atılan bu adımı, yine geleceği temsil eden bu ülkenin gençlerine hediye etmiştir. Millet olarak gençliğe güvenimiz, inancımız tamdır. Bir değil, bin asır geçse de gençlerimiz ülkemizin bugününün de yarınının da teminatıdır” ifadelerini kullandı.

“Bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs 1919 tarihinin 101. yılını kutladığımız gün, aynı zamanda Rahman’ın affıyla, insanlığı Kur’an-ı Kerim’in aydınlığıyla buluşturan eşsiz bir gece olan Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz” diyen Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadir Gecesi’ni, ancak Kur’an-ı Kerim’in kadrini, kıymetini bildiğimiz müddetçe ihyâ etmiş oluruz. O halde Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bu geceyi fırsat bilerek, zihnimizi ve gönlümüzü Kur’an’a bağlayalım. Kur’an-ı Kerim’i daha çok okuyalım, anlamak için ona emek verelim, yaşamaya ve yaşatmaya gayret edelim. Kadir Gecesi’ni kendimizi hesaba çekerek geçirelim. Günahlarımızdan af ve mağfiret dileyeceğimiz bir fırsat olarak değerlendirelim. Hayatımızın tamamını bereketlendirmek için her gecenin kadrini, her nimetin kıymetini bilelim. Böylelikle bin aydan daha hayırlı olan bu Ramazan ayında lütuf ve ikram gecesinin feyzinden istifade edelim.”

Son olarak, gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde Covid 19 salgını ile mücadelenin devam ettiğini hatırlatan Özkan, şunları kaydetti:

“Ülkemiz aldığı yerinde ve erken tedbirler sayesinde diğer ülkelere nazaran iyi durumdadır. Bu önemli günü ve geceyi evlerimizde ailelerimizle birlikte huzur ve sağlık içinde, tedbiri elden bırakmadan geçirelim. Tüm dünya için huzura ve sıhhate katkı sağlaması temennisiyle, bütün milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Kadir Gecesi’nin hayrı ve bereketinin tüm İslam âleminin üzerine olmasını temenni ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel