Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

6 Torun Sahibi Hediye Teyze’den Azmin Öyküsü

Yunusemre Belediyesi hanım lokalleri ve meslek edindirme kursları bünyesinde açtığı kurslarla vatandaşın takdirini kazanıyor. Çalışmalar kapsamında Barbaros Hanımlar Lokali’nde açılan okuma yazma kursunda, çeşitli nedenlere eğitim alamayan kadınlara okuma yazma öğretiliyor. Kursa katılan 62 yaşındaki Hediye Kasacı ve kardeşi 50 yaşındaki Filiz Demircioğlu yıllar sonar da olsa okuma yazma öğreniyor. 3 çocuk, 6 torunu olan Hediye Kasacı, yakınlarının tavsiyesi üzerine katıldığı kurstan oldukça memnun olduğunu belirterek, “Annemler okula göndermediği için bu yaşıma kadar okuma yazma öğrenememiştim. Okumayı çok sevdiğimiz için bir yakınımızın tavsiyesi ile Barbaros Hanımlar Lokali’ne başvuruda bulundum. Kardeşim ile beraber kursa başladık. Bu yaşta okuma yazma öğrenmeye başladığım için çok mutluyum. Yunusemre Belediye Başkanımıza burayı açtığı için çok teşekkür ederim. Allah Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’den razı olsun” diye konuştu. 50 yaşındaki Filiz Demircioğlu ablası ile beraber geldiği kursların faydalı geçtiğini dile getirerek duygularını şu sözlarle ifade etti: “3 çocuğum var. Daha önceden kurslara gitmiştim ama tam okuma yazmayı sökememiştim. Ablam ile beraber Barbaros Hanımlar Lokali’ne geldik. Burada çok faydalı bir şekilde okuma yazma öğreniyoruz. Hocamdan ve Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun.” diye konuştu.
Kurslara ilişkin bilgi veren Kurs eğitmenlerinden Hülya Şıktaşlı da okuma yazma bilmeyen bayanları kurslara davet ederek, “Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında okuma yazma kursu düzenledik. Öğrencilerim arasında beni en çok etkileyen Hediye Teyzemiz oldu. Kendisi kardeşi ile beraber kursumuza başvurdu. Hediye teyzemizin kullandığı defter torununun geçen sene kullandığı defter. Ben buradan bundan sonraki yaşantısında torunlarına hikaye okuyacak seviyeye gelmelerini sağlamak için okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı kurslarımıza davet ediyorum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel