Öne Çıkanlar salihli Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti İl Müdürü Öztürk manisa

"28 Eylül Günü Manisa’da Çiftçi Demokrasi Tepkisini Göstersin"
 Eğer bir ülkede ben burada kendi egemenliğimi kuracağım diyorsanız o zaman Irak'taki bütün halka referandum yapmanız gerekiyor diyerek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cahit Osman Budak, “Sadece bir kesimin oylamasıyla burada referandumla %94 çıktı diyemezsiniz. Atatürk’ün dediği gibi Yurtta Barış Dünya’da Barış. Bu sadece 4 kelimelik bir söz değil. Bir Başkumandan tarafından söyleniyor. Biz komşularımızla barış içerisinde yaşarız deniliyor cumhuriyetten beri. Ama böyle olmadı 3.5 milyon Suriyeli bizim sınırlarımızda ve sosyal dokuyuda artık bozacak noktaya geldi.  Bugün geldiğimiz noktada dış politikada dün ileri bugün geri noktaya geldiğimizde güvenimiz kalmaz. 16 Nisan öncesinde biz Barzani Türkiye’ye geldiğinde hem İstanbul’da hem de Ankara’da göklere bayraklarını çektik. Ben hiç unutmuyorum Sayın Başbakan demişti ki; evet onlarında bir bayrakları var onları göndere çekmemizde ne gibi gerekçe olabilir demişti. Bugün geldiğimiz noktada gerekçeler ortaya çıktı. Yine Sayın Cumhurbaşkanı bir söz söyledi; biz 1.5 Milyar dolar biz onlara memurlarına ödemek üzere kredi verdik demişti. Biz yanılmışız bizi kandırmışlar dedi. Şimdi böyle bir politikalar konuşulmaya devam ederse, bizim sözlerimizi kimse ciddiye almaz.” şeklinde konuştu.

Tarım konusuna da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Cahit Osman Budak; “Hepimizin temelinde bir köyümüz var. Bu ülkede üretim planlaması yok. Bir envanterimiz olması gerek. Türkiye’de sadece tahminle iş oluyor. Sanayinin temeli tarım. Üzüm Türkiye’nin stratejik ürünüdür fındık gibi. Türkiye’de tarım kanununda %1 meselesi var. %1 destek olarak verilebilir yazmıyor. Emredici bir kanun. Devletin verdiği destek 12 katrilyon. Hükümetin çiftçiye borcu var. 10 yıl önce tarım kesiminin borcu 8.8 milyarmış. Bugünkü rakam 83.6 milyar lira. Biz destekleri düzgün verseydik köylü bu kadar borçlanmayacaktı” dedi.

TBMM CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel ise, "Şunu hatırlatmak isterim ki referandum konuşulurken ben şunu söylemiştim Barzaniye çok ciddi tepkiler gösteren Milliyetçi Hareket Partisi’nin Adalet ve Kalkınma Partisinin bir elinde Barzani bir elinde Bahçeliyle halay çekerken ki siyasi duruşunu yani referandumda Türkiye’de evet verilsin diye bir yandan Bahçeli milliyetçi oylara talip olurken Barzani’yi getirip muhafakar kürt seçmenden doğuda ve güneydoğuda oy almanın yoluna gitmişlerdi ve o günlerde biz şunu söyledik; bu ileride Türkiye için bir zafiyet yaratacak bu bir pazarlık meselesidir. Bu referandumda Barzani geliyor evet cephesini destekliyor. Yarın Kuzey Irak’ta referandum gündeme gelecek ve buna karşı bugün hangi sözler veriliyor? Bugün Türkiye’nin tepkide gecikmesi ilk başta yumuşak tepkiler gösterilmesi son 10 gün hararetlenip bir gün kala caydırıcı bir meclis toplaması birazcık dostlar alışverişte görsün anlayışıyla hükümetin yaptığı ve Barzani’ye referandumda evet verin diyen Barzani’ye hani onlar hep hayır cephesinde kimler var diye irdeliyorlardı ya bakın evet cephesinde kimler çıktı o birileri de başımıza ne işler açtı bunu hatırlatmakta boynumuzun borcu. Ama Cumhuriyet Halk Partisi şöyle bir partidir. Doğru bildiğini savunur ve doğru bildiği yerde doğru kişiyle buluşur ve bahis görmez. Biz MHP’li muhaliflerle hayır bloğunda nasıl buluştuysak, bugün Türkiye’nin menfaatleri için TBMM’de de AK Parti’siyle MHP ile birlikte hem tezkere konusunda hem de referanduma karşı tutum alma konusunda birlikte davranmayı doğru çizgimizi sürdürmek açısından gördük. Biz Kuzey Irak’taki tehlikye Türkiye’deki referandumdan önce dikkat çekmiştik. O bayrak boşuna çekilmedi o referandumda Barzani gelip evetçiler için boşuna çalışmadı ve bugün geldiğimiz noktada da oralardan Barzani’ye duyulan borçluluk ve o günlerde verilen tavizler o noktalara getirdi” şeklinde konuştu.

 
Edirne Milletvekili Okan Galyoncuoğlu, ise tarım konusuna dikkat çekerek günümüz Bakanlarına gönderme yaptı. Sözlerine Ben tarım konusuna değinmek istiyorum. Şimdi Tarım Bakanımız tarım kökenli mi? Ziraat Mühendisi mi, veteriner mi veya Milli Eğitim Bakanımız eğitim kökenli mi? diye eleştirilerde bulunarak başlayan Milletvekili Galyoncuoğlu, "Biz sürekli mecliste çalışıyoruz ama içtüzüğü değiştirerek bizim sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Biz size teşekkür ederiz. Sesimizi kesmeden yönlendirme yapmadan konuşabiliyoruz. Ama ana akım medya da biz acaba bunları konuşabiliyor muyuz veya bize böyle bu şekilde tartışma ortamında yer verilebiliyor mu yani bunları da sorgulamamız lazım” diye konuştu.

 “Perşembe Günü Herkesi Bu Mitinge Bekliyoruz”

TBMM CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel, “Bugün geldiğimiz noktada üzümcüye para verilmediği taktirde Manisa’nın ekonomisi adeta çarkın yağıdır gitmez Manisa. Esnafta olmaz, toptancı da olmaz fabrikası da olmaz. Biz üzüm üreticisinin feryadını aynı fındık üreticisinin feryadını duyduğumuz gibi Türkiye’nin gündemine taşımak için, Perşembe günü bir miting yapıyoruz. Bu konuyu Perşembe gününe Cumhuriyet Meydanını doldurmakta bizim sorunumuz yok yarış yapılıyor. Ama bizim amacımız  bir siyasi miting yapmak değil o yüzden biz mitingi Alaşehir’de yapacağız. Üzümün başkentinde yapacağız. Üzümcüleri, çiftçilerimizi çağırıyoruz. Biz hangi fiyatın olması gerektiğini düşünüyoruz. Konunun uzmanları Manisa’da ve çözüm önerilerini getireceğiz.

Hangi partiden olursan ol gelirsen bir nefes alırsın. Bizimkiler bıçak emiğe geliyor. Evde bağıyor kahvede anlatıyor demokratik tepkisini göstermior. Bugünkü iktidara aklını başına al demelisin. Biz burda siyaset yapmayacağız. Taşımalı turizme karşıyız. Param yok gelemiyoruz diyenleri götüreceğiz yeter ki çiftçi derdini anlatmaya gelsin” ifadelerine yer verdi.

 

 Haber: Betül Yılmaz Özel
 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel