Öne Çıkanlar derya pekbayık daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu ak parti

Saatli Cumhuriyet Takvimi kitapseverlerle buluştu

 2,5 yıldan bu yana yayınlanan seçme köşe yazılarını daha derin araştırma ve analiz içerisinde “Saatli Cumhuriyet Takvimi’ adlı yeni kitabında toplayan Gazeteci – Yazar Özbaş, “Saatli Cumhuriyet Takvimi Cumhuriyet Dönemi ve öncesi Türk kültürüyle alakalı olmak üzere parametreler içeren ve bu sınırlar içerisindeki demokratik uygarlık teorilerini uygulama safhasında inceleyen bir çalışma. Bu nedenle okuyucularımızın ve kitapseverlerin bir kaynak kitap niteliği taşıyan Saatli Cumhuriyet Takviminden yararlanacaklarına inanıyorum. Umuyorum ki kitabımızın bahtı da açık olacak” dedi.

"Osmanlı’ dan bugüne ‘kamu diplomasisi’ ve ‘düzen’ ilişkileri açısından Sivil Toplum deneyimi nasıl bir etkilenişim içindedir? ‘Cumhuriyet Paradigması’ nedir?... ‘Medeniyet’ kavramlarındaki zihni yapının niteliği hangi değerlere bağlıdır?" sorularının cevap arandığı kitabıyla ilgili iddialı konuşan Özbaş, “Okuyucularımız inanıyorum ki kitabı ellerine aldıklarında bırakmak istemeyecekler. Kitap içerisinde bugüne kadar bir çok kez değişik tartışmaları beraberinde getiren Osmanlı ve Türkiye siyasal sistemi içinde ekonomik krizler ve rejim sorunları arasında nasıl bir benzerlik vardır? Yönetim Felsefesi sürecindeki tarih bilinci, İktidar ve İstihbarat Savaşlarının Cumhuriyet ideolojisiyle bağı nasıl ‘çözümlenebilir?’ Türk Siyasal Geleneğinde demokrasi’ nin sınırları ve Yasaların Ruhu güncel hayatımıza nasıl yansır?. ‘Milliyetçilik’ ve Ulusal Birliğin Anayasal temelleri nasıl değerlendirilebilir?" sorularını kendi araştırmalarım ve bakış açımdan cevaplandırmaya gayret gösterdim” diye konuştu.

İnternet ve Ulusal satış ağının 10 Şubat’ta başlayacağını kaydeden Gazeteci – Yazar Osman Özbaş, “Manisa’nın havasından, suyundan faydalanan ve ekmeğini kazanan bir Yazar olarak kitabımızın ilk tanıtımını memleketim Manisa’da dostlarımızla, okuyucularımızla bir araya gelerek yapmak istedim. Bu vesileyle gerçekleştirdiğimiz Saatli Cumhuriyet Takvimi kitabımızın tanıtım ve imza gününe katılan başta Manisa Valimiz Erdoğan Bektaş’a, Manisa Milletvekilimiz Doç. Dr. Selçuk Özdağ’a, tüm dostlarıma ve okuyucularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZEN: MUTLAKA OKUNMALI

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen Gazeteci – Yazar Osman Özbaş’ın yeni çıkan kitabı Saatli Cumhuriyet Takviminin elden düşürülmeyecek örnek bir eser ve çalışma olduğunu kaydederek, “Derneğimizi Yönetim Kurulu Üyesi ve bir edebiyat sevdalısı Gazeteci – Yazar meslektaşım Osman Özbaş’ın yeni kitabı için buradan tüm Milli Eğitim yetkililerine, belediyelere seslenmek istiyorum. Yakın tarihimize ışık tutan, araştırma değeri çok yüksek olan Saatli Cumhuriyet Takvimi mutlak suretle bir kaynak eser olarak okunmalı, okutulmalıdır. Manisa’nın öz ve öz evladı olan başarılı Yazar Osman Özbaş’ın 5. Yayınlanan kitabı olan bu esere sahip çıkılmalı, yazarların sadece İstanbul’dan çıkmadığı bilinciyle Anadolu’da başarıyla görevini yerine getiren tüm gazetecilere ve yazarlara destek olunmalıdır” ifadesinde bulundu.

Yazar Osman Özbaş’ın Saatli Cumhuriyet Takvimi isimli kitabına ulaşmak isteyen kitapseverler başta D&R kitap alışveriş merkezi ve ülke genelinde bir çok kitapçıdan ya da internet üzerinden kafekültür Yayıncılık üzerinden kitabı satın alabilecekler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel