Sevgili Okurlar;

         Türkiye onlarca yıldır Avrupa Birliği üyeliğinin resmi adayı olmasına rağmen, Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, bakın neler diyor. “Ankara'nın insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygısı konusundaki endişelerimiz nedeniyle,  son yıllarda üyelik müzakerelerinin durmasına yol açmıştır.” diyor.

        Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier  12 Şubat 2024'te Güney Kıbrıs'a yaptığı resmi ziyaret sırasında Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı, Nikos Christodolides ile bir araya gelerek, “Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki daha yakın ilişkilerin olabilmesi, Kıbrıs'ın onlarca yıldır süren bölünmüşlüğünün çözümüne  bağlı olduğunu” söylüyor.

     Avrupa Birliği (AB) ülkesi olan Almanya cumhurbaşkanı, 12 Şubat Pazartesi günü yaptığı açıklama devamında,  “Kıbrıs Cumhuriyetinin 2004 yılında Avrupa Birliği'ne katıldığını, Ancak adanın kuzey kısmında yalnızca Türkiye tarafından tanınan bir devlet mevcut olduğunu” belirtiyor.

       Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nikos Christodolides, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Lefkoşa'da yaptığı görüşme sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, "Kıbrıs, Avrupa Birliği ile Ankara arasındaki daha yakın ilişkilerin güçlü bir destekçisidir. Bu tür yakın ilişkiler, gelişmelere ve Kıbrıs sorununun çözümüne bağlıdır.” Söyleyerek, “Devam eden anlaşmazlığın çözümüne yönelik barış görüşmeleri 2017'de başarısızlıkla sonuçlandı. Lefkoşa, olarak konuya öncülük eden Birleşmiş Milletler'in her türlü rolünü desteklediklerini” belirtiyor.

        Galiba aba altından sopa gösterilmekte,  Kıbrıs'ın iki toplumu arasındaki şiddet 1963'te başlarken, Türk tarafı üzerinde katliamlar, kanlı Noeller ve Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama hareketlerinin unutulmuş olduğunu düşünerek söylemler yapılması barışın kapılarını aralamaz, aksine kapatır. Güney Kıbrıs cumhuriyeti AB’nin kuruluş ilkeleri ve amaçları dışında üyeliğe kabul edilişini unutarak, nasıl olsa AB üyesiyim ileride Türkiye’nin üyeliğini veto etme hakkına sahibim hayallerini kurduklarını işaret etmektedirler. Yunanistan’ın BM üyeliği Türkiye tarafından onaylanmıştı her şeye rağmen unutulmasa iyi olur.

    AB’nin kurucu ve güçlü üyesi olan Almanya, tarihin geçmişine bakmayarak 1. Dünya savaşını kaybeden bir ülke olduklarını, Savaşa girmeyen Osmanlının onların kaybettiği savaşta müttefik oldukları için yenilmiş sayıldığını ve Osmanlı topraklarının ağır işgal edilme bedeline müsebbip olduklarına bakmadan, düşünmeden taraflı yandaş beyanlarda bulunuyorlar.

   Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Cumhuriyetleri arasında 180 km uzunluğundaki sınırda, ateşkes hattını denetleyen BM barış gücü yetmezmiş gibi birde, Steinmeier'in istemlerine bakılırsa, Alman Kabinesi geçtiğimiz hafta BM güçlerine katılmak üzere sınırdaki ateşkes hattına, bölgeye sivil bir polis gücünün gönderilmesini onaylayarak kararlaştırıyor.

    Oh ne güzel ırkçılık kendilerinde mevcutken Türkiye’yi sanık sandalyesine oturtmaya çalışıyorlar. “Buyurun beyler buyurun.uyuyan devi uyandırmayın. ”Her şeye rağmen şiarımız, “Yurtta sulh, Cihanda sulhtur”

    Sağlıklı yaşayın, sağlıcakla kalın.

     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel