Öne Çıkanlar Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı İl Müdürü Öztürk tüik

Yunusemre Günleri Tarihi Yansıtacak.

 Yunusemre Günleri Tarihi Yansıtacak.

Yunusemre Belediyesi kısa süre önce kurulmuş bir belediye olmasına rağmen bir çok güzel projeye de ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biride Yunusemre günleri kapsamında Yaklaşık 5 dönüm araziye kurulu Kubbeli Han. Kubbeli Han tamamı Osmanlı döneminde kullanılan keçi kılından mamül 60 çadır ve bir büyük etkinlik çadırından oluşuyor.

Çadırlar çevreden görenlerin dikkatini çekiyor ve daha açılışı yapılmadan bile meraklı ziyaretçilerin akınına uğruyor.  Osmanlı motifleri içeren ve tarihe ayna olmaya namzet proje farklı yörelerin geleneksel lezzet ve ürünleri ile de renkli bir etkinlik olarak Manisa’da İlk kapalı sergi olma özelliğini de taşıyor olacak.

Manisa ile ilgili bir film çekimi içinde kollarını sıvayan Kubbeli Han Projesi Mimarı Muhammet Sena Yelkovan etkinlikle ilgili verdiği bilgide‘’ Kubbeli Han Projesi gelecek vadeden bir uygulama. Proje ile bir dönemi yansıtmayı hedefliyoruz. Yurdun her yerinde uygulanabilir ve taşınabilir olması adına ecdadın kullandığı kıl çadırlar ile kaplanması fikri bizce kabul gördü. Aydın’da bir köyde üretimi yapılıyor sıcak ve soğuktan koruyan ve su geçirmeyen bir yapısı var. Alanda 60 adet kıl çadırdan minik bir Osmanlı kasabası kurduk. Burada ki huzur veren yapının vatandaşlarımız tarafından gelinip görülmesini arzu etmekteyiz. Sanatçı misafirlerimiz, konserler, değişik gösteri ve etkinliklerimiz olacak. Spor söyleşilerimiz yapılacak. Alışılagelmişin dışında, farklı bir proje. En önemlisi Yunusemre tanıtım günleri kapsamında bu  gösteri etkinliklerimiz ücretsiz olarak yapılacak Manisa’lıları davet ediyoruz’’. Dedi.

Yöresel ürünlerini tanıtım için gelen sergi esnafı da projenin ümit verici olduğu konusunda hemfikir. Bir çok bölgeden misafirleri barındıran kubbeli han; farklı yörelerin kaynaşmasını sağlarken bu bölgelerinde tanıtım elçiliğini yapıyor.

Yunusemre sakinleri ise daha açılışı gerçekleşmeden etrafı çevrili bu kubbeli çadırları merak ederek şimdiden ziyaret etmeye başladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel