Öne Çıkanlar derya pekbayık daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu ak parti

Temiz Çevre ve Sağlıklı ı​Nesiller İçin Bir Araya Geldiler

Manisa'da, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sahalar Metal Geri Dönüşüm işbirliğiyle temiz çevre için farkındalık etkinliği düzenledi.  Etkinliğe Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü,  Diş Tarama ve Sağlıklı Yaşam Aracı ile sağlık eğitimi desteği verdi.

Manisa Atatürk Kent Park'ında düzenlenen etkinlikle çocuklara kullanılmış pillerin gelişigüzel atılmaması ve atıkların geri dönüştürülmesinin çevre sağlığı açısından önemi anlatıldı. Halk Sağlığı Kurumu Eğitim ve Tarama araçlarında diş sağlığı ve genel sağlık bilincini oluşturmak ile ilgili bilgiler verildi, video gösterimi gerçekleştirildi.

Yanlarında çevrelerinden topladıkları kullanılmış piller ve çeşitli dönüştürülebilir atıklar getiren öğrencilere, etkinlikte çeşitli hediyeler verilirken, diş taramasından geçen öğrencilere diş macunu ve diş fırçası verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, yaptığı açıklamada, öğrencilerde çevre bilincini aşılamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Aytekin, Çocuklara güzel bir gelecek, güzel bir çevre ve doğa bırakmayı amaçladıklarını ifade etti.

Halk Sağlığı Müdürlüğünün Etkinlikte rolü ile ilgili bilgi veren Dr. Engin Yıldırım:"Dünya Çevre Günü münasebetiyle yapılan etkinlikte, biz de Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yer almak istedik; çünkü sağlıklı ve temiz çevre mutlaka sonrasında insan sağlığını ilgilendiriyor. Biz burada çocuklarımızla, sağlıklı çevre geri dönüşümün yanında, sağlıklı nesil nasıl olmalıdır ; özellikle bununla ilgili videolarımız ile genel sağlık bilincini oluşturmak için bir araya geldik. Gezici diş tarama aracımızla birlikte çocuklarımızla diş sağlığı ile ilgili kontrolleri gerçekleştirdik’’dedi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Sahalar Metal Genel Müdürü İsmail Aydın’’Tabii periyodik olarak çocuklar dönüşümlü olarak katılıyorlar, şimdi bu çocukları okullarına bırakacağız bir başka okulu getireceğiz. Tahminen bin öğrenciyi bugün burada ağırlayacağız.

Yarım saat, bir saat gibi bir sürede eğlenmelerini sağlayacak, çevre ile ilgili bilgiler verecek, hediyelerle buradan göndereceğiz.

Çevre İl Müdürlüğü, Dünya Çevre Günü için yapılan etkinlikler de bizim de katkımız olmasını istediler; bizde çevreci kuruluş olarak her türlü katkıyı sağlamaya çalışıyoruz.

Çocuklar bunun bilincine varsınlar diye geri dönüşümün önemini onlara anlatmaya çalışıyoruz. Tabii ki evde yerinde dönüşüm çok önemli. Bu işin ayrımını evlerimizde yapmamız gerektiği inancındayım. Çocuklar da buna çok duyarlı, Tabii ki bizde bu konularda çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz’’dedi.

Etkinliğe, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Sahalar Metal Geri Dönüşüm Fabrikası Genel Müdürü İsmail Aydın da katıldı.

Etkinlikte kullanılmış pil ve geri dönüştürülebilir atık getiren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 3D sinema ve çeşitli oyunlar ile eğlenen öğrenciler hem neşeli vakit geçirdiler hem de çevre ve kendilerinin sağlığı için önemli bilgiler öğrendiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel