Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
 Açıklamada, "Bugün saat 09.25’de Tüpraş İzmir Rafinerisi Ürün Tankında yapılan bakım sonrası devreye alma çalışmaları sırasında yüzer tavanlı nafta tankında gaz sıkışmasına bağlı patlama meydana gelmiştir. Olay yerinde bakım ve kontrol için bulunan yüklenici firma çalışanlarımızdan 5 kişi patlamadan etkilenmiştir. Rafineri Teknik Emniyet ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, Rafineri Arama Kurtarma ekiplerimizce ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen çalışanlarımızdan 4’ü ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen kurtulamamış ve yaşamını yitirmiştir. Bir çalışanımız ise hafif yaralı olarak tedavi altındadır" denildi.  
Patlamada hayatını kaybeden işçilerin Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere olduğu açıklandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada da"Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Kaza ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

BİN 353 İŞÇİ ÇALIŞIYOR

TÜPRAŞ verilerine göre Aliağa Rafinerisi'nde 1353 kişi çalışıyor. 1972 yılında 3 milyon ton/yıl ham petrol işleme kapasitesiyle üretime başlayan İzmir rafinerisi, önemli kapasite artırımları ve ünite modernizasyonlarıyla gelişerek 1987 yılında 10 milyon ton/yıla ulaştı. 2007 yılında destilasyon kapasitesindeki revizyonlar da göz önüne alınarak rafinerinin ham petrol işleme kapasitesi 11 milyon ton/yıl olarak tescil edildi. Verilere göre, İzmir Rafinerisinde, 2016 yılında 7,3 milyon tonu yurt içine olmak üzere toplam 10,4 milyon ton ürün satışı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel