Öne Çıkanlar derya pekbayık daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu ak parti

Selçuk Özdağ; “Rauf Denktaş eserleri ve mücadelesiyle daima yaşayacaktır”

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı vefatının 5. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamayla andı. Kıbrıs mücadelesi tarihinin bir anlamda Denktaş’ın hayatı demek olduğunu belirten Özdağ, "Dönem dönem milletler, bayrak insanlar çıkarır, onlar hep önde yürür, her türlü iftiraya, saldırıya önce onlar mukavemet ederler. Onlar bir ülkeyi, bir davayı, bir milleti temsil ederler. Sayın Denktaş, hep önde yürüyen bir şahsiyet olarak mücadelesi, eserleri ve idealleriyle daima yaşayacak, yaşamı ve eserleriyle gençliğe yol göstermeye devam edecektir" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı vefatının 5. yıldönümü nedeniyle anan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Denktaş, çetin bir siyasi müzakereci olarak uzlaşmaz, inatçı bir tavır sergiliyor gibi görülmekle birlikte, masa başında kaybeden Türklerin bu geleneğinin bozulmasında önemli bir rol oynamıştır. Denktaş, yenilgilerinden zafer çıkartmış bir şahsiyetti. O, Türklük ile Rumluk arasında sınırların konulmasına müsaade etmeyen bir adamdı. O, Türk’ün devlet kurma iradesinin 20’nci yüzyıldaki son temsilcisidir. O, Kıbrıs Türklüğünün, Türkiye’de onun lideriydi" dedi.

“Anavatan Türkiye olarak, yavru vatan diye adlandırdığımız Kıbrıs, devletimiz ve milletimiz için vazgeçmeyeceğimiz milli bir davadır. Milli davamız Kıbrıs'ın her Türk vatandaşının aklında ve yüreğinde müstesna bir yeri vardır ve böyle de olmaya devam edecektir” diyerek sözlerine devam eden Özdağ, “Resulzade’nin dediği gibi “Bir kez yükselen bayrak bir daha inmez.” Türkiye’nin ve milletimizin Sakarya’da yükselen talih ve tarih sarkacı yükselmeye devam etmektedir. Hiçbir devletin, hiçbir istihbarat örgütünün, dışarıdaki ve içerideki hiçbir mihrakın bu yükselen bayrağı indirmeye gücü yetmeyecektir. KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti geleceğe birlikte yürüyecektir. Türkiye’nin büyümesi Türk Dünyasının büyümesi demektir. Mazlum ve masum milletlerin uyanışı demektir. Denktaş, Girit ve Rodos’ta olduğu gibi Türklüğün silinmesi ihanetleri karşısında, bunların tam tersine halkını azınlık durumuna düşürmemiş, mütekabil konuma yüceltmiştir. En umutsu koşullarda dahi inancını kaybetmeyerek mücadelesini sürdürmüş ve bağımsız devlet kurmayı başarmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve çıkarlarının ihlal edilmemesi için uluslararası seviyede insanüstü derecede büyük bir çaba ortaya koyan rahmetli Denktaş, her zaman hayırla yâd edilecek ve gönül borcuyla anılacaktır. KKTC, Denktaş'la bütünleşmiş; izolasyonlar, baskılar, mahrumiyetler, Rum kesiminin iştahını kabartan yaklaşım ve teklifleri ve tek taraflı işleyen planlar bugüne kadar hedeflenen çözülmeyi ve teslimiyeti sağlayamamıştır. Mücadelesinde KKTC'nin, uluslararası toplumda eşit ve onurlu bir seviyeye gelmesi için örnek alınması gereken bir çaba ortaya koymuştur. Bağımsızlık tutkusuyla işgal ve esarete direnerek dayatmalara boyun eğmeyen Denktaş, bu nitelikleriyle yabancıların çekim alanına kapılmamış ve anavatan Türkiye'nin izinden bu ana değin dahi ayrılmamıştır. Denktaş, arasında ‘Kuran’dan İlhamlar’ adlı kitabı dâhil olmak üzere bugüne dek yayınlanmış 50 eseriyle gençliğe yol göstermeye devam edecektir.” ifadesinde bulundu.

Rauf Denktaş’ın kurduğu KKTC’nin bir gün Dünya tarafından tanınacağına yürekten inandığını ifade eden Özdağ, "Dün olduğu gibi bugünde Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Kıbrıs’ın, Kıbrıs halkının ve devletinin yanında olmaya devam edecektir. Şimdi dava arkadaşı Doktor Fazıl Küçük ve şehit mücahitlerle beraber olan Ömrünü Kıbrıs davasına adamış, vatansever, siyaset ve devlet adamı merhum Rauf Denktaş’ı 5. ölüm yıl dönümünde anıyor, ruhunun şad, mekânının cennet olmasını Yüce Yaradan’dan niyaz ediyorum" dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
Selçuk özdağ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel