Öne Çıkanlar derya pekbayık ak parti daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu

Selçuk Özdağ, İstanbul Valisi Şahin’e o geceyi sordu

 Selçuk Özdağ, İstanbul Valisi Şahin’e o geceyi sordu

AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, o gece yaşananları anlatmak üzere Komisyona davet edilen İstanbul Valisi Vasip Şahin’e yaşanan süreçle ilgili önemli sorular yöneltti. Özdağ’ın sorularını cevaplandıran Vali Şahin, “Bu yapının böyle bir noktaya gelebileceği zannediyorum hiç kimsenin aklına gelmezdi. Yani böyle bir silahlı kalkışma yapıp bu milletin Meclisini bombalayacağı, askerini, polisini bombalayacağı, vatandaşa kurşun yağdıracağı noktasına geleceğini herhâlde hiç kimse tahmin edemezdi. Maalesef bu noktaya, bu cinnet hâline kadar gelmiş bu yapı. Dolayısıyla görünen yüzünden çok daha farklı bir boyuta yürümüş” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda dinlenen İstanbul Valisi Vasip Şahin’e, AK Parti Manisa Milletvekili ve komisyonun Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ o geceyle ilgili olarak, “Bu yapının vesayetçiliğe soyunmak gibi bir gayesi olduğunu okul ve idarecilik yıllarınızda daha önce sezdiniz mi?”, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla görüşmeden önce ve sonrasında neler hissettiniz?”, “Darbe oluyor kanaati sizde hasıl olduktan sonra ne hissettiniz?”, “ Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ‘Efendim, İstanbul'a gelmeyin’ dediniz mi? Veyahut da Sayın Cumhurbaşkanımız ‘İstanbul'a geliyorum’ dediğinde ‘Herhangi bir tedbir alalım’ gibi, böyle bir konuşmanız oldu mu kendi aranızda” sorularını yöneltti. Özdağ’ın ve komisyonun diğer üyesi milletvekillerinin sorularını içtenlikle cevaplandıran Vali Şahin, “Bu yapının böyle bir noktaya gelebileceği zannediyorum hiç kimsenin aklına gelmezdi. Ama 17 Aralıktan sonra ortaya çıkan emareler, ortaya çıkan birtakım bilgiler, bunların hiç de o kadar masum olmadığını bize gösterdi ve ondan sonra devlet kendi refleksini zaten göstererek birtakım tedbirler almaya, birtakım düzenlemeler yapmaya çalıştı” ifadesini kullandı.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BÜYÜK BİR CESARET ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

O gecenin başından itibaren darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanacağına inandığını belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeleri öncesi ve sonrasında, herhangi bir endişeye kapılmadıklarını ve gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımızın kendi kararıydı zaten İstanbul'a gelmek ve aslında o ortamda İstanbul'a gelmesi de büyük bir cesaret örneğiydi ve geldiler. Zaten gelmeden, onlar havadayken de özellikle stratejik noktada olan kule vatandaşlar tarafından darbecilerden, bu FETÖ'cü hainlerden kurtarılmıştı. Aslında o ara -bir müddet belki Cumhurbaşkanımızın yarım saat geç inme durumu var, kamuoyuna da bu yansıdı- vatandaşları ikna etmekle, “Tamam, tehlike bitmiştir, bakın, buraya gelen görevliler buranın normal görevlileri ve normal havaalanı trafiğine açılması lazım.” noktasında ikna etmekle geçti o süre. Yoksa daha önceden aslında kule alınmıştı” ifadesinde bulundu.

15 TEMMUZ’UN ARDINDAN GÖRÜNMEYEN BÜYÜK GÜÇLER Mİ VAR?

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in 1964 doğumlu olduğunu vurgulayan ve 15 Milyona sahip Dünya’nın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’da o gece büyük bir deneyimi başarıyla atlattığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Vali Şahin’e ayrıca, “Türkiye'de bir darbe girişiminin olması için bir iki senedir uğraşmış olmaları lazım bununla ilgili hiç haberlerinin olmamasını bizim istihbaratımızın zafiyetine mi veriyorsunuz? Emniyetin ve MİT’in? Veyahut da MİT’e ve emniyete bunların bir noktada sızdıklarını, buraları ele geçirdiklerini mi düşünüyorsunuz? Bu kadar şeyi neye bağlıyorsunuz? Bir istihbarat biriminin… Sizin de haberiniz yok hiç, çok gizlemişler mi veya bunlar mı çok mu ayırdı, arkalarında büyük güçler mi vardı?” sorusunu yöneltti.

17-25 ARALIK’TAN SONRA TÜRKİYE BİR SÜRECE GİRDİ

17-25 Aralıktan sonra Türkiye’nin bir sürece girdiğini ve bu sürecin bir anda her şeyi yapıp sonuçlandırabilecek bir süreç olmadığını kaydeden İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Yani dolayısıyla bu tür çalışmaları mutlaka olur devletin, olmuştur belki. Ama hangi noktada ne kadar mesafe katedilmişti onu belki tespit etmek lazım ama o konuda herhangi bir bana intikal etmiş, yani tek tek, şu, şudur, bu, budur gibi bir değerlendirme yok” diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel