Öne Çıkanlar derya pekbayık daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu demokrat gazeteciler ve yazarlar derneği

KODLA(MA)NİSA'DA 2. FESTİVAL

 KODLA(MA)NİSA 2. FESTİVALİNDE ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SERGİLEDİ

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında il genelinde yürütülen Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında düzenlenen Kodla(Ma)nisa 2. Festivalinde öğrenciler yazılım, robotik ve tasarım uygulamalarını sergiledi. Öğrenciler, engelliler temalı festivalde, diğer projelerinin yanında engellilerin hayatını kolaylaştıran projelerini de sundular.

Manisa Büyükşehir Fuar Alanında düzenlenen Kodla(Ma)nisa Festivalinin açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışından sonra tek tek stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer şunları söyledi: “Manisa Valiliğince bir yıl önce başlatılan kodla(Ma)nisa 2016-2017 eğitim yılı sonu sergilemesindeyiz. Bugün çocuklarımız bir yıl boyunca okullarında, her ilçede proje çerçevesinde açılan Kodla(Ma)nisa atölyelerinde ürettikleri, kodlama ve yazılım projelerini ziyaretçileri ile paylaşacaklar. Türkiye için örnek olabilecek Manisa Valiliğinin, Manisa vilayetinin gurur duyacağı bir proje. Burada gördüğünüz bütün insanlar haddi zatında birer kahraman. Ama bu projenin asıl kahramanı benden bir önceki Valimiz şu anda Rize Valisi olan Erdoğan Bektaş Valimiz. Öncelikle onun kulaklarını çınlatıyor, saygıyla selamlıyorum. Tamamıyla onun başkanlığında, elbette bütün proje ortaklarının da fedakârane çalışmalarıyla çok önemli mesafe almış bir proje. Ben de değerli Valimin bu proje başlangıcını bir miras olarak addettim. Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığımızca finansal desteğini esirgemeyip ilgili arkadaşlarımızın motivasyonunu olabildiğince en üst seviyede tutarak projeyi yürüttük. Şu anda 46 bin ortaokul öğrencimiz proje kapsamında. Öncelikle okullarında, sonrasında da her ilçede yapılan Kodla(Ma)nisa atölyelerinde çalışmaya devam ediyorlar. Örnek bir çalışma oldu. Milli Eğitim Bakanlığımız önümüzdeki yıl olmasa bile bir sonraki yıl müfredata almayı düşünüyor. Bu manada Manisa’nın öncülük, önderlik yapması ulusal ve uluslararası yarışmalarda Manisa’yı temsil eden öğrencilerimizin mutlak surette projeleriyle derece yapıyor olması hepimizin mutlak gururu. Öncelikle projeye katkısı olan herkese, Milli Eğitim teşkilatına, İlçe Kaymakamlarımıza, ilçedeki koordinatör ekiplere teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr.Mustafa Özhan Kalaç da, Türkiye’deki engellilere yönelik Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Valiliği ile birlikte bu platformun merkezini oluşturduklarını belirterek, “Engelliler açısından bilişim teknolojileri oldukça önemli bir proje. Bugün genç ve öğrenci arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarını gördük. Özellikle engellilerin hayatını kolaylaştırıcı çalışmalar vardı. Engellilerin araçlarını park etmeleriyle ilgili yapılan öğrenci kardeşlerimizin projesi beni çok heyecanlandırdı. Umarım bu projeler hayata geçer, engellilerin hayatını kolaylaştırır. Bu yaşta çocuklarımızın farkındalıklarının gelişmesi bizler açısından oldukça önemli” diye konuştu.

Rize Valiliğince yürütülen KODLARİZE Projesi ekibi de Kodla(Ma)nisa 2. Festivaline katılarak projelerini sergilediler. Bilişim üzerine faaliyette bulunan firmalar Festivalde yer aldı. Öğrencilerin verdiği konser de festivale renk kattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel