Öne Çıkanlar Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem Kula Devlet Hastanesi enflasyon açıklaması

Halk Sağlığı Müdürlüğü,  Turgutlu'da 1 Can  1 Fidan-ı Anlattı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Organ Bağışının Önemi konusunda vatandaşın bilgilendirilmesi, Organ nakli bekleme sebebiyle ölümlerin azaltılabilmesi için, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimleri ve personeline Eğitim Semineri düzenledi.

Manisa İlçe Toplum Sağlığı Sorumlu Hekim ve ilgili personeller katılım sağladığı eğitimde, organ bağışının önemi ve 2017 hedefleri gündeme geldi. Halk sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım yaptığı sunum yaptı, sonra soruları cevaplandırdı.

Program sonunda Yunusemre ilçesinde yapılan organ bağışı çalışmalarına katkıları sebebiyle, Halk Sağlığı Personeli Sema Erdem’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım yaptığı açıklamada ‘’Türkiye’de çeşitli organ yetmezliği sebebi ile binlerce vatandaşımız yoğun bakım ve diyaliz ünitelerinde hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Organ naklinde her 3 bağıştan 2 si canlıdan bağış olarak gerçekleşiyor. Bu karaciğer ve böbrek olarak  anlamlı olabilir ama kalp, kornea ve akciğer olarak göz önüne alırsak bunu kadavradan beyin ölümü gerçekleştiğinde almamız gerekiyor. Geçen yıl ilimizde 19 beyin ölümü gerçekleşmiş ve 5’i bağışta bulunmuş. Burada diğer 14 kişiye neden ulaşılamadığının göz önüne alınması gerektiğini düşünüyoruz.

Manisa ilinde, tüm kurumlarca  geçen yıl 5000’in üzerinde bağış topladık. Bu göz önüne alındığında Türkiye’de 3. Sıradayız. Nüfusa göre değerlendirirsek en iyi sırada, ancak bu birincilik yeterli olduğu anlamına gelmiyor; Biz bu konuda son kişiyi de bilgilendirinceye kadar Halk Sağlığı Kurumu olarak canla,başla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Turgutlu’da hayırseverlerin çok olduğunu biliyoruz, eğer bu insanlara ulaşabildiğimiz de, geçen yıl Turgutlu’da 300 adet olan organ bağışının bu yıl sonunda 1000 sayısını geçeceğine inanıyoruz. Bizde hayır severlerimize Manisa'da yaptığımız gibi, Turgutlu’ya da  hayırseverlerimiz adına bir orman oluşturarak teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz.’’ Dedi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel