Öne Çıkanlar Kahvehanede silahlı kavga: 1 ölü iOS kullanıcıları alaşehir Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker

E-Sigara Modelleri ve Kullanımı

Günümüzde insan sağlığı açısından en büyük tehdidi oluşturduğu düşünülen sigara veya tütün ürünleri tüketiminin azaltılması için oldukça farklı yöntemler denenmektedir. Geçmişten günümüze kadar sigara kullanımını azaltmak amacıyla ortaya konulan bir çok yöntem arasında, yaş sınırlaması, vergi arttırımına bağlı yüksek ücretler, içilen mekanların kısıtlanması gibi farklı bir çok yöntem denenmiştir.

Bu önlemler arasında en etkili olanı ise E Sigara olarak adlandırılan, normal sigaraya benzerliği ile dikkat çeken ancak, elektronik sistem ile oluşturulmuş bir cihaz içerisinde sıvı nikotin kullanımı ile su buharı oluşumu sağlanan ürün olmuştur. Elektronik sigara da denilmekte olan bu cihazlar, sigaranın zararlarını azaltmak, bağımlılığı önlemek amacıyla üretilmeye başlanmış, ilerleyen zaman içerisinde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.

Özellikler gençler arasında sıklıkla tercih edilen bu ürün, sağlığa zararlı herhangi bir olumsuz etki oluşturmaması, düşük maliyetleri ve farklı tarzlarda oluşturulmuş modelleri ile kullanıcılar arasında yeni bir hayat tarzının oluşumuna katkı sağlamıştır. Kullanıcıya zararının düşük olmasının yanı sıra çevre kirliliği açısından da olumsuz etkileri oldukça azdır. Kullanıcıya ve çevreye verilen zararın düşük olması E sigara tercihini arttırmaktadır.

E-Sigara Modelleri ve Kullanımı

İlk üretildiği yıllarda, sigara bağımlılarının kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, normal sigaraya benzer bir model şeklinde üretilmiştir. İçerisinde bulunan küçük bir pil yardımı ile çalışan ve kendiliğinden doldurulmuş bir hazneye sahip olan bu model, düşük nikotin oranı, basit kullanımı ile öne çıkmaktadır. Kullanıcılar arasında tatmin düzeyinin düşük olduğu bu ürün, oldukça düşük maliyetlerde satın alınabilmektedir.

Zaman içerisinde gelişme gösteren elektronik sigaralar, kalem şeklinde üretilmeye başlanmış ve kullanıcılara ek özellikler de sunulmuştur. Kalem modellerinde, yeniden hazne doldurabilme özellikleri, nikotin değerinde yoğunluk ve geniş hazne gibi farklı seçenekler sunulmuştur.

Ancak elektronik sigaranın bu kadar büyük pazar haline gelmesine en büyük etken ise mod ve tank seçeneklerinin piyasaya sürülmesi ile olmuştur. Binlerce boyut, seçenek ve tarza sahip bu modeller, seçilen markalara göre fiyat olarak oldukça farklılık göstermektedir. Tercih edilen ek özellikler, boyutlar, kişisel tasarımlar, likit aromaları ve renk ve daha bir sürü etken ile çok yüksek fiyatlara kadar ulaşabilmektedir.

Her bütçe ve tercihe göre farklı çeşitlerin bulunduğu elektronik sigaralar, normal sigara ve tütün mamüllerine göre oldukça tasarrufludur. Sağlıklı bir ürün olmasının yanında maliyet olarak oldukça uygun fiyatların bulunması elektronik sigara kullanıcılarını memnun eden bir diğer önemli unsurdur.

Yalnız dikkat edilmesi gerek en önemli husus, kullanılacak olan elektronik ürünlerin kaliteli ve iyi malzemelerden yapılmış olması, nikotin değerlerinin düşük ve kullanılan aromaların kimyasal maddeleri çok fazla bulundurmaması olmalıdır. Sağlığa büyük bir zararı olmamasına rağmen küçük yaştaki bireyler için kullanılması yine de sakıncalıdır. Nikotin oranının az da olsa bulunması küçük yaştaki bireyler için olumsuz etken oluşturabilecektir.

Daha fazlası için:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel