Öne Çıkanlar ŞehzadelerKuşlubahçe mahallesi muhtarı Ramazan Vardar SADECE AZERBAYCAN HALKINA DEĞİL Salihli Belediyespor Gol Kralını Renklerine Bağladı Murat Aydın istiklal marşının kabulü

Cumhuriyet ve Demokrasi İlelebet Yaşayacak

 Selçuk Özdağ; “Türkiye’de iç savaş çıkmaz ama Cumhuriyet ve demokrasi ilelebet yaşayacak”

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi’nin düzenlediği “Çeyrek Asırlık Mücadele, Vefa Buluşması” adlı programa katılan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın hedefinde CHP vardı. Özdağ, “Kimse korkmasın Türkiye’de iç savaş çıkmaz ama demokrasi ve Cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Ozan Erdem maksadını aşan yanlış bir ifade kullandı ve linç edilmek istendi. Peki Erdem’i linç etmeye kalkanlar ve Medya, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Anayasayı değiştiremezsiniz. Anayasayı iki şey değiştirebilir. Ya kurucu irade değiştirir yahut darbeciler değiştirir’ derken, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin milletvekilleri, Grup Başkanvekilleri parlamentoda “Kan akmadan bu anayasayı değiştiremezsiniz” derken, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, “İç savaş çıkar” derken neredeydiniz Allah aşkına? Ozan Erdem’in maksadını aşan cümlesini gündeme getirenler, Tur Yıldız, Kılıçdaroğlu, Baykal ve diğer CHP’li Milletvekillerinin sözleriyle ilgili tepkinizi niye göstermiyorsunuz? Niye bir şey yapmıyorsunuz? Bu mu sosyal olmak? Bu mu sosyal demokrasi? Bu mu demokrasi anlayışınız? Bu mu halkçı olmak” diye konuştu.

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi’nin düzenlediği “Çeyrek Asırlık Mücadele, Vefa Buluşması” adlı program Manisa Öğretmenevinde yapıldı. Gerçekleşen programa AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa Irgat, Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Sendika Yöneticileri, AK Parti İl ve İlçe Yöneticileri ile üyeler katıldı.

ÖNER; BÜYÜK SENDİKA İÇİN EMEK, GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET”

Eğitim Bir-Sen’in kuruluşunun 25. Yılında düzenlediği vefa programına katılanlara teşekkürlerini ileten Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Kurucu Genel Başkanları Mehmet Akif İnan’ın 25 yıl önce başlattığı kararlı, azim mücadelenin her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Öner, “Şu anda üye sayımız yarım milyonu bulmuş durumda. Bu Memur-Sen’in nerelerden nereye geldiğinin en güzel örneğidir. Memur-Sen için her türlü bedeli ödeyen, emek veren, zaman harcayan güzel yürekli insanların mücadelesidir Memur-Sen. Soylu mücadelemizin yiğitleri her zaman Memur Sen çatısı altında haksızlığa karşı çıkmış, soylu bir mücadele vermiştir. Vermiş olduğumuz mücadele neticesinde katsayı adaletsizliği ve tüm haksız uygulamalar sona ermiştir. Yeniden güçlü ülke Türkiye idealleriyle darbelere direndik. 28 Şubat’ta sayımız azdı ama en büyük cevabı yine Memur Sen vermiştir. Milletimize karşı kendimizi borçlu hissettik ve bu borcu ödemek için her türlü fedakarlığı göze aldık, bedel ödedik. Büyük sendika için emek, güçlü Türkiye için evet diyoruz. 25 yıldan bu yana Mehmet Akif İnan’dan bayrağı devralarak bizlere ulaştıran tüm başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İRGAT; “GÜÇLÜ SENDİKA, GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN SAHAYA İNİYORUZ”

Vefanın önemine dikkat çeken Memur Sen Manisa İl temsilcisi Mustafa İrgat ise, “vefalı olmak aynı zamanda yolda olmaktır. Bu nedenle bu vefalı yolda olan herkese teşekkür ediyorum. Memur Sen her zaman için milletin tercihi ne ise orada durmayı ve olmayı özen gösterdik. Milletin dertleriyle dertlenip, milletin yanında ne pahasına olursa olsun yanında olmaya özen gösterdik. Memur-Sen olarak; Milletimiz ve ülkemiz açısından yenilenmeye ve birilerinin Türkiye dayattığı teori ve pratikleri tasfiye etmeye katkı sağlayacak her işin, her duruşun, her oluşumun ya öncüsü ya paydaşı olduk. Memur-Sen’in ve 11 hizmet kolunun tamamında bağlı sendikalarının yetkili olmasını sağlayan bu vasıfları, hem anlatmaya hem de sendikal duruşumuz, kazanımlarımızla somutlaştırmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Bu nedenle Memur-Sen olarak Anayasa değişikliği oylamasında da kararımızı evet’ten yana olmaya karar verdik. Neden olduğumuzu da 16 Nisan’a kadar tüm teşkilatlarımızla anlatmaya devam edeceğiz. Genel Merkezimizin 1 milyon 111 bin 111 üye hedefine ulaşabilmek için Manisa’da sahaya iniyoruz ve Evet diyerek yeniden büyük Türkiye hedefi için sorumluluk alıyoruz” diye konuştu.

Eğitim Bir Sen Manisa Kurucu Başkanı Resul Ersöz’de konuşma yaparak ilk kuruluş yıllarında karşılaştıkları zorlukları anekdotlarla anlattı.

ÇELİK; İNANMIŞ İNSANLAR VEFA BEKLEMEZ

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’te inanmış insanların vefa beklemediğini vefanın arkadan gelenler tarafından gösterilmesi gerektiğini dile getirerek konu vefa olunca hiç düşünmeden toplantıya katıldığını anlattı. Çelik, “İnanmış ve adanmış insanların verdikleri mücadelenin ve hizmetlerinin karşılığında dünyevi bir beklentileri olmadığı gibi vefa gibi bir beklentileri de yoktur. Eğitim Bir Sen samimi halkaları sayesinde bugünkü gibi Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline dönüşüyor. Allah hepsinden razı olsun inşallah. Şairin bir sözü var: ‘Biz bataklıkta köprü olduk, son gelenler geçti nehri, işte geldik gidiyoruz, şen olasın Halep şehri’ gibi ne mutlu bataklıklarda köprü olanlara kendilerini köprü olarak feda eden hayırla yarışanlara.” diyerek konuşmasını tamamladı.

ÖZDAĞ; BİR YANDAN TEORİMİZ BİR YANDAN DA PRATİĞİMİZ OLMALI

Katsayı adaletsizliğinin kalkması ve 4+4+4 eğitim sisteminin yaşama geçirilmesi hususunda Memur-Sen ve Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen’in büyük fedakarlıklar yaptığını ve mücadele verdiğini ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Ancak bir şeye inanıyorsak sadece laf yeterli gelmez, onun icabını ve gereği de yapılmalı. Memur Sen’in tanıtımında ifade edilen ‘Her eylem bizi diriltir’ sözü çok doğru ve önemli. Ama eylemlerimizi meşru zemin ve platformlarda yapmalıyız. Hukuk neyi gerektiriyorsa sembolikte olsa eylemimizi yapacağız ama sürekli ve hukuk dışına çıkarak yapmayacağız. O zaman darbecilerden, illegal örgütlerden farkınız kalmaz. Bizim mutlaka alınteri akıtarak, çile çekerek daha çok mücadele vermemiz gerekiyor. Bir yandan teorimiz olacak, bir diğer yandan da pratiğimiz olacak” diye konuştu.

Mecliste yapılan anayasa görüşmeleri sırasında CHP’nin takındığı tavra dikkat çekerek konuşmasına devam eden Özdağ, "Cumhuriyet Halk Partililerde görüşmelere katıldılar tüm partilerle birlikte görüşmeleri yapıyoruz, 60 maddede anlaşıyoruz. Meclise geliyoruz ‘İstemezük’ diyorlar. Elazığ’da bir fıkra vardır. Ana ile kızı çamaşır yıkıyorlarmış. Kız anasına demiş ki ‘Ana, komşumuz Ayşe’nin kızının düğünü olacak. Ne yapalım?’ ‘Davetiye gönderirlerse gitmeyek, göndermezlerse de küsek’ demiş. Cumhuriyet Halk Partililer de böyle. Oturuyoruz, konuşuyoruz, anlaşıyoruz sonra istemezük. CHP mantığı işte aynen bu" dedi.

DARBECİ ANAYASA’YI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Türkiye’de bazı kesimlerinin özellikle algı yönetimi oluşturarak Türkiye’de kamplaşma ve kutuplaşma noktasında çok ağır laflar ettiğini eleştiren Özdağ sözlerine şöyle devam etti, "CHP Antalya Milletvekili Sayın Deniz Baykal şöyle söylemişti: ‘Anayasayı değiştiremezsiniz. Anayasayı iki şey değiştirebilir. Ya kurucu irade değiştirir yahut darbeciler değiştirir’ dedi. Bu ne kadar talihsiz bir ifade. Bu ne kadar ayıplı bir ifade. Ne kadar özürlü bir ifade. Neresini düzelteceğiz Deniz Baykal? Ne demek yani siviller yapamaz mı? Parlamento bu darbeci anayasayı 18 defa değiştirdi. En son 2010 yılında değiştirdik biz. Şimdi yine değiştireceğiz. Ne demek kurucu irade ve darbeciler değiştirebilir? Kurucu irade anayasa yapar. Darbecilerin yaptığı anayasayı ise bir gün siviller gelir başlarına geçirir ve değiştirir. 16 Nisan’da yapacağımız gibi, 12 Eylül 2010 yılında yaptığımız gibi. Yine yapacağız inşallah.”

İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK İSTEYENLERİ HERKES BİLİYOR

Son günlerde gündeme gelen ”İç savaş çıkar” sözlerinin maksadını aşan ifadeler olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "CHP’nin Milletvekilleri, Grup Başkanvekilleri parlamentoda ‘Kan akmadan bu anayasayı değiştiremezsiniz’ diyor. Kan akmadan diyorlar. Ardından CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer hanımefendi, Türkiye’de 5 Kasım 2016 tarihinde yani bundan 3 ay önce Manisa’da konuşma yapıyor ve diyor ki, ‘İçim kan ağlayarak söylüyorum. Korkarım Türkiye’de bir iç savaş çıkacak’ bu sözler 2016’nın 5 Kasım’ına ait. Ekonomi güzel, enflasyon yüzde 8’lerde, dolar 2,95, faizler yüzde 12 belki daha da aşağıda, böyle bir ortamda ne iç savaşından bahsediyorsun? Kim iç savaş çıkaracak? İç savaşı çıkarmak isteyenlerin adı belliydi. Adı gezicilerdi, adları Kobani eylemlerini yapan insanlardı, ırkçılardı, faşistlerdi, Marksistlerdi, Türkiye’de Kürt kardeşlerimizi veya Güneydoğu’da yaşayan insanlarımızı istismar etmek isteyen kendilerine Kürtüz diyen ama Kürtlükle hiçbir alakaları olmayan başka güçlerin maşalarıydı ve 15 Temmuz gecesini yaşatan insanlardı iç savaş çıkarmak isteyenler. Kim iç savaş çıkaracak Tur Yıldız söyler misin Allah aşkına? Ozan Erdem’in bir cümlesini alıp maksadını aşan cümleyi gündeme getirenler, Tur Yıldız’la ilgili niye bir şey yapmıyorsunuz? Kılıçdaroğlu bir şey söylesene. Özgür Özel bir şey söylesene, Deniz Baykal bir şey söylesene. Niye söylemiyorsunuz? İç savaşmış, ne iç savaşı? Türkiye’de iç savaş olmaz. Bizim ülkemizde demokrasi yaşayacak, Cumhuriyet yaşayacak, liyakat ve ehliyeti esas alacağız, hukuk ve adalet bizim vazgeçilmezimiz olacak. Bunları yapacağız" dedi.

Özdağ’ın konuşmasının ardından sendikanın kuruluşundan bugüne kadar emek ve hizmetleri olan 43 isme plaket verildi. Törenin ardından misafirler Öğretmenevinde verilen yemekte ağırlandı.





 

Anahtar Kelimeler:
Selçuk özdağ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel