Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Soma’da nereye dönsen aynı acı

13 Mayıs 2014’te 301 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye’nin yüreğini yakan Soma faciasının 3. yıl dönümünde öğrenciler Soma maden şehitliğine yürüdü. Soma İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin yaklaşık 500 öğrencisi 1 kilometre uzaklıktaki okullarından Soma Maden Şehitliği’ne yürüyerek ekmek parası uğruna şehit olan madenci abileri için Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti. Bazı öğrenciler akrabalarının can verdiği faciada yakınlarının kabirlerine giderek gözyaşı döktü.

Faciada amcasını kaybeden İmam Hatip lisesi öğrencisi Ali Hazar, okul olarak maden şehitlerine dua etmek için geldiklerini belirterek faciada amcasını kaybettiğini söyledi. Hazar, "Onlar ekmek paralarını kazanmak için yerin altında hayatlarını kaybetti" diyerek duygulu anlar yaşadı.

Bir diğer öğrenci Ayşe Ormancı ise eniştesi Göknur Kocagedik’i kaybettiğini söyleyerek, "Okulumdan dolayı çoktandır gelemiyordum. Okul olarak geldik, öğretmenlerime teşekkür ediyorum bizi buraya getirdikleri için." dedi.

Faciada Avkaş ailesinden eniştesi ve kuzeni baba oğul Hüseyin, Ferhat Avkaş’ı kaybeden bir öğrencinin sözleri boğazına düğümlenerek konuşmakta zorluk çekti ve gözyaşlarına hakim olamadı.

"Onları yer altından çıkarırken son nefeslerinde elleri semada dua etmeye çalışırken bulduk"

Faciada kurtarma ekibinden olan madenci ve aynı zamanda Soma İmam Hatipliler Derneği yöneticisi Celal Topel, "Maden faciasında yer altında çıkardığımız 301 çalışanımızın kurtarma ekibinde görev aldım. Kardeşlerimizin tek bir gayesi vardı. Evlatlarına bir lokma ekmek götürmek. Onları yer altından çıkarırken hepsinin son nefeslerini verirken ellerini semaya açmış dua etmeye çalışıyorlardı. Hatta Soma maden Şehitliği’nde baba oğlu Hüseyin-Ferhat Avkaş var. Faciada babası yer altından çıkıyor. Daha sonra oğlunun çıkmadığını görünce tekrar ocağa iniyor ve oğlu ile beraber ikisini kucak kucağa bulduk. Burada şunu iyi idrak etmeliyiz. Bu maden faciasının ehemmiyetini anlayabiliyorsak bugün burada sadece bu şehitlerimizin anısına o duyguyu yaşamaya çalışırız." ifadelerini kullandı.

Soma Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürü Mehmet Akif Uzunoğlu ise, "İmam Haatip Lisesi olarak maden şehitleri için kuranı kerim okuması yapmak boynumuzun borcu. Onlar ülkemiz için canlarını feda ettiler. Her gün her sene onları hatırlayıp ruhlarına kuranı kerim okumak boynumuzun borcu olsun." dedi.

Daha sonra okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Soma13 M1yıs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel