Öne Çıkanlar akhisar Barınağa Akın Ettiler Başakşehir 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü şehzadeler belediyesi

Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı kutlandı

Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Törene İlçe Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, protokol üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Tören, Mülki İdare Amirliği, Belediye Başkanlığı ve mecliste grubu bulunan siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin anıta çelenk sunması ile başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bu topraklar üzerinde 95 yıldır, huzur ve güven içinde yaşandığını bunu da atalarımıza borçlu olduğumuzu ifade etti.

Yedi Eylül tarihinin Saruhanlı için sıradan bir gün olmadığını belirten Yaralı, Yedi Eylül’ün Saruhanlı’nın özgürlüğüne kavuştuğu tarihi bir gün olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

“Yine bir Yedi Eylül sabahındayız. Onurlu ve gururluyuz. En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları, bundan 95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesiyle kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır. Atalarımızın kimi şehit düştü, kimi gazi oldu. Ama onlar ‘Önce vatan’ dediler. Vatanımızı kurtardılar ve bizlere emanet ettiler. Bu doğrultuda bize düşen görev, bize emanet edilen bu toprakları koruyup, gelecek nesillere bırakmaktır. Bu nedenle 95 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek için çarpmaktadır. Kurtuluş Savaşı’nda tarihin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz, örnek bir özgürlük destanına imza atarak ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır. Ne mutlu ki, milli mücadelenin başarıya ulaşmasıyla, Anadolu’nun her karış toprağı gibi, Saruhanlı’da 7 Eylül 1922 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuştur. Ancak düşman boş durmuyor. Bu ülke 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ikinci bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı. Adına FETÖ denilen hain terör örgütü devlete ve millete karşı darbeye kalkıştı. Milletimiz 1922’de olduğu gibi 15 Temmuz akşamı da hainlerin karşısında durdu, kanlı darbe girişimi engellendi. Devlet ve millet olarak tek yürek ve tek vücut olduk, büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli bir duruş sergiledik. Darbecilere gereken cevabı, dünyaya da gereken mesajı verdik. Herkes bilmelidir ki demokrasimize ve milli irademize uzanacak her el, karşısında milletin çelikten iradesini bulacaktır. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutladığımız bu gururlu günde dünyaya mesajımız, her yıl olduğu gibi ‘barış, sevgi ve kardeşliktir’. İnanıyoruz ki geçen yüzyılın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran Aziz milletimiz, bugün de yeni ve güçlü Türkiye’nin inşaasında el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde mukaddes topraklarına ilelebet sahip çıkacak, aydınlık yarınlara kavuşacaktır. Bu duygularla bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Törenin ardından Yılmaz ve Saruhanlı merkez mezarlığına geçen protokol üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Anahtar Kelimeler:
Saruhanlı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel