Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Salihli’den Şırnak’a moral mektubu ve hediye

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Şehit Ahmet Uludağ Eğitim Kurumu öğrencileri, Şırnak’ın Taşdelen Köyü Jandarma Karakol Komutanlığındaki askerlere moral mektubu ve hediyeler gönderdi.

Öğrenciler, moral mektuplarını ve hazırladıkları çeşitli hediyeleri okul bahçesinde düzenlenen törenle, güvenlik güçlerine ulaştırılmak üzere, kargoya teslim etti. Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene Şehit Ahmet Uludağ’ın annesi Fatma Uludağ ve babası Mehmet Uludağ’da katıldı.

Şehit Ahmet Uludağ Eğitim Kurumu öğrencileri, değerler eğitimi projesi kapsamında öğretmenleri Reyhan Barış öncülüğünde yazdıkları moral mektuplarını ve hediyeleri, okula ismini veren ve 1992 yılında şehit düşen Jandarma Onbaşı Ahmet Uludağ’ın görev yaptığı Şırnak’ın Taşdelen Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı’ndaki askerlere ulaştırılmak üzere kargo ile gönderildi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Şehit Ahmet Uludağ Eğitim Kurumu Müdürü Mustafa Bayram, Şehit Ahmet Uludağ’ın annesi Fatma Uludağ ve babası Mehmet Uludağ’ın katıldığı törende konuşan Reyhan Barış, “Vatan ve şehitlik konusunda öğrencilerimizin milli ve manevi duygularını geliştirmek, terörle mücadele ve vatan savunmasına görev yapan asker ve diğer güvenlik görevlilerimize moral ve manevi destek olmak için bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, “Ahmet Uludağ kardeşimiz 1992 yılında hain saldırıda şehit düştü. Şehitlerimiz vatanımıza daha çok sahiplenmemize vesile olmaktadır. Değerler eğitimi projesi kapsamında askerlerimize moral mektubu ve hediye gönderen Şehit Ahmet Uludağ Eğitim Kurumu öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eski görev yaptığı okulda olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ise, “Değer eğitimi projesi kapsamında Türk milletini bir araya getiren şehitlik ve onun yanındaki vefa duygusudur. Bugün burada şehitlik duygusunun en güzelini görüyoruz. Emeği geçen tüm evlatlarımızı kutluyorum” dedi.

Ülkenin 35 yıldır terörle mücadele ettiğini ifade eden Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ise şunları söyledi:

“Ülkemizin enerjisini, maddi ve manevi gücünü geriletti. Eğer terör olmasaydı, bugün Türkiye daha güçlü olacaktı. Teröre bugüne kadar binlerce şehit verdik. Bu vatan, bu bayrak için canını seve seve veren şehitlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Temennimiz en kısa zaman içinde bu terör belasından kurtulur ve birlik ve beraberlik içinde hayatımıza devam ederiz.”

Törende Şehit Ahmet Uludağ Eğitim Kurumu öğrencilerinden İnci Rümeyra Koçman’ın askerlere yazdığı şiiri okumasının ardından, mektuplar ve hediyeler, Şırnak ili Taşdelen Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı’ndaki askerlere ulaştırılmak üzere kargoya teslim edildi.

Anahtar Kelimeler:
ManisaSalihli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel