Öne Çıkanlar derya pekbayık daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu ak parti

Özdağ’dan ‘Dünya Engelliler Günü’ açıklaması

Selçuk Özdağ’dan ‘Dünya Engelliler Günü’ açıklaması

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ engelli vatandaşlara hizmetin, insani bir borç olduğunu belirtti. AK Parti iktidarları döneminde reform değerinde kanun ve uygulamaların hayata geçirildiğini kaydeden Özdağ, “Engelli oluşu engellemeli, çıkardığımız yasa ve uygulamalarla tüm engelleri hep birlikte aşmalıyız. Bugüne kadar ne vadetmişsek bu vaatlerimizi hayata geçiriyoruz. Bu vaatlerimizden biri olan Engelli Yaşam Merkezinin ilkini Ocak ayında Manisa’da hizmete açmış olacağız. Yine bir başka hedefimiz olan Korumalı İş Merkezi ile ilgili tüm sorunları aştık ve 120 Zihinsel engelli çocuğumuzun hem meslek öğreneceği, hem yeteneğini keşfedip ilerleteceği hem de devletin verdiği engelli bakım ücretini ortadan kaldırıp meslek eğitimi için alınan asgari ücret maaş ve sigorta imkanına kavuşacağı yine bu merkezin açılışını da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın katılımlarıyla Ocak ayında gerçekleştireceğiz. Biliyoruz ki engellilerin sorunu tüm insanlığın ortak sorunudur” diye konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, engelli olmaya sebep olan etkenlere karşı dikkatli ve temkinli olunması gerektiğini ifade etti. Engelli vatandaşların sadece belirli günlerde değil yılın 365 günü hatırlanması gerektiğine değinen Özdağ Manisa’da Ocak ayında açılması planlanan Engelli Yaşam Merkezi ile Korumalı İş Merkezinin hizmete girmesiyle büyük bir engelin daha ortadan kalkacağını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti. Manisa OSB tarafından yapımı tamamlanan Korumalı İş Merkezi ile ilgili 3 senedir büyük bir gayret sarfettim. Zihinsel engelli çocuklarımıza yönelik yapılan bu merkezle ilgili giderilmesi gereken mevzuat ve yönetmelik değişikliği vardı. Bu hususla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, Bakan Yardımcımız ve Müsteşarımızla görüşerek ilgili mevzuat ve yönetmelik değişikliğinin acilen yapılması gerektiğini taraflarına aksetmiştim. Görüşmemizin ardından Bakanlıktan gelen uzmanlar çalışmalarını tamamladılar, Sayın Valimiz Hakan Güvençer’le ve Manisa OSB Genel Müdürümüz Nihat Akyol beylede görüştüler.  Mevzuat değişikliğiyle ilgili raporlarını yazdılar. En kısa zamanda Bakanlığımızda çalışmasını tamamlayarak korumalı iş merkezinin açılışını yapacak ve Manisa olarak Türkiye’de bir ilke daha imza atmanın bahtiyarlığını yaşayacağız inşallah. Korumalı İş Merkezinin hayata geçirilmiş olmasında Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin de çok büyük katkıları oldu bu nedenle özellikle Sayın Sait Türek’e ve Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ENGELLİLERE SAHİP ÇIKMAK HER FERDİN ÖNCELİĞİ OLMALI

Manisa’nın da içinde bulunduğu 4 pilot ilde yapılacak engelli yaşam merkezlerinin ilkinin Manisa’da açılacağını belirten Özdağ, "Evinde engelli olan ailelerimiz, pazara gidemiyorlar, komşuluk ilişkileri zayıflıyor gidemiyorlar, veya herhangi bir cenaze ya da düğüne gidemiyorlardı. Ocak ayında Türkiye’de ilkini açmayı hedeflediğimiz Engelli Yaşam Merkezi ile bir vaadimizi daha yerine getirecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Anne ve Babalar misafirliğe giderken, şehir dışına çıkarken engelli çocuklarını bu merkeze bırakabilecekler. Bu merkezlerde zihinsel, ortopedik, görme engelliler ve tüm engelliler için bölümler olacak. Manisa Engelli Yaşam Merkezi diğer açılacak merkezler gibi  engelli kardeşlerimize ister fizibilite açısından ister diğer açılardan olsun hiçbir zarar verilmeyecek şekilde dizayn edildi. 32 çocuğumuzu aileleri bir yere giderken bu merkeze bırakabilecekler, sonra da gelip alabilecekler. Bu çok önemli bir proje ve bu projenin hayata geçirilmesiyle sosyal ve aile içi barışı da, huzuru da sağlayacağız. Engelli Yaşam Merkezinin hayata geçirilmesi katkı sunan önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan Sema Ramazanoğlu Hanımefendiye, bu dönem ki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayın Kaya Hanımefendiye, bürokratlarımıza, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Engellilik; doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı ferdin önceliği olmalıdır” dedi.

ENGELLİLERİN SORUNU TÜM İNSANLIĞIN ORTAK SORUNUDUR

“Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olmalıdır” diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Engelliler ile ilgili politikalar; sadece engelli vatandaşların insani haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamakla sınırlı olmayıp, aynı zamanda engelliliğe neden olan etmenlerin çözümünü de kapsamalıdır. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Zira tanıdığımız nice sağlıklı insanlar bir iş kazası, bir trafik kazası ya da bir hastalık sonucu engelli durumuna düşmüşlerdir. Başımıza gelebilecek bu kazalardan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almakla olur. Engelli kardeşlerimizin hepsi bize emanet. O kardeşlerimizle birlikte birinci sınıf vatandaş olarak tüm engelleri kaldırarak, normal yaşamanın şart ve koşullarını oluşturmalıyız”

ÖZDAĞ ENGELLİ DOSTU OLARAK ÖRNEK OLUŞTURUYOR

Engelli bireylere pozitif ayrımcılık uygulayarak örnek olan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın girişimleri sonucunda geçtiğimiz dönem Şükran Bilginer Zihinsel Engelliler Okuluna devam eden öğrencileri de yüzme antrenörleri öncülüğünde yüzme öğrenerek mutluluklarına mutluluk katmışlardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel