Öne Çıkanlar SADECE AZERBAYCAN HALKINA DEĞİL Manisa Büyükşehir Belediyesi abdulkadir yetiş ŞehzadelerKuşlubahçe mahallesi muhtarı Ramazan Vardar Salihli Belediyespor Gol Kralını Renklerine Bağladı

Manisalılar kurbanlarını kesti

10 günlük tatil nedeniyle daha önceki yıllarda büyük yoğunluk yaşayan Manisa’daki kurban kesim yerlerinde bu bayram sakinlik hakim oldu. Manisalılar geçtiğimiz yıllara göre daha sakin bir ortamda kurbanlıklarını keserken, Şehzadeler Belediyesi de her kurban da olduğu gibi yine vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Manisalılar Bayram namazının ardından il merkezinde belirlenen kurban kesim yerlerinde kurbanlarını keserek dini görevlerini yerine getirdi. Geçtiğimiz yıllarda kurban kesim yerlerinde yaşanan yoğunluğun aksine sakin bir ortamda hayvanlarını kesen vatandaşlara Şehzadeler Belediyesi de çeşitli ikramlarda bulunarak yardımcı oldu. Şehzadeler Belediyesinin temizlik ekipleri de vatandaşların hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesebilmeleri için sürekli temizlik yaptı. Alaybey Pazaryerindeki kurban kesim alanını ziyaret ederek vatandaşların bayramını kutlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik vatandaşlara da çeşitli ikramlarda bulundu.

“Müslüman kardeşlerimiz için dua ediyoruz”

Alaybey Mahallesindeki Kurban kesim noktasında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunarak bayramlarını kutlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Çok şükür ki Türkiye’de, Manisa’da Şehzadeler’de büyük bir sevinç ve coşku içerisinde Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Alaybey pazaryerinde vatandaşlarımız hijyenik bir ortamda, son derece kurallarına uygun bir şekilde kurbanlarını kesiyorlar. Yeryüzünün muhtelif bölgelerindeki kardeşlerimiz bizim gibi şanslı değiller. Özellikle son günlerde sosyal medya ve televizyonlardan izliyoruz. Arakan’da bir insanlık dramı var, bir vahşet var. Sadece Müslüman olduğu için insanlar en aşağılık bir şekilde katliamlara maruz bırakılıyorlar, yurtlarını terk etmek zorunda kalıyorlar. Binlerce insan sırf Müslüman olduğu için Hindu barbarlar tarafından şehit edildi, katledildi. Bu mübarek günlerde o kardeşlerimiz için de gönül coğrafyamızdaki dünyanın muhtelif yerlerinde kan ve gözyaşı içinde yaşayan, acı çeken kardeşlerimiz için de bol bol dua ediyoruz. Bu cennet vatanda yaşamanın şükrünü eda edebilmeyi de temenni ediyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz bizim en büyük zenginliğimiz. Ne olur cennet vatanımızın, birliğimizin, beraberliğimizin, huzurumuzun kıymetini bilelim, değerini bilelim. Buna her şeyden daha fazla sahip çıkalım ve inşallah duamız odur ki bayram, acı ve ızdırap içindeki kardeşlerimiz için de bayram olsun.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Manisa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel