Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Manisa Valiliğinden gaz sızıntısı yaşanan mahalleyle ilgili açıklama

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde kırsal bölgede bulunan bir alanda 2 yıl önce ortaya çıkan gaz sızıntısının çevrede yaşayan hayvanları telef ettiği iddialarıyla ilgili Valilik tarafından açıklama yapıldı.

Manisa Valiliği, Alaşehir’in Horzumsazdere Mahallesinde bulunan bir bölge 2 yıl önce ortaya çıkan gaz sızıntısının çevrede yaşayan hayvanları telef ettiği iddiaları ile ilgili yazılı açıklama yayınladı. Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Konu daha önce, Nisan ayında Valiliğimize intikal etmiş olup, konu Valiliğimizin yazılı talebi üzerine Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce incelenmiştir. Horzumsazdere Mahallesinin meskun mahallinin 1-1,5 km dışında gaz çıkışının tespit edildiği noktalarda mahalle muhtarı eşliğinde MTA ekiplerince gaz ölçümü yapılmış ve çıkışın yaşandığı alanda sınır değerlerin üzerinde hidrojen sülfür (H2S) gaz çıkışı tespit edilmiştir. Mahalle içinde, meskun alanda, aynı tarihte yine MTA ekiplerince yapılan ölçümlerde ise hidrojen sülfür ve diğer gazlara rastlanmadığı raporlanmıştır. MTA uzmanlarınca mahallede hissedilen kokunun kaynağının H2S gazı olduğu ve rüzgar yönüne göre zaman zaman meskun mahalle de ulaştığı değerlendirilmiştir. Yine bahsi geçen Raporda gaz çıkışının olduğu alanda özellikle gaz çökmesi ve yoğunlaşması yaşanabilecek çukur bölgelerin, genellikle aynı zamanda sulak alanlar, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların bu bölgelere girerek olumsuz etkilenmelerine mani olmak üzere, güvenlik çemberine alınması teklif edilmiş olması sebebiyle Alaşehir Belediye Başkanlığı talimatlandırılarak gaz çıkışının olduğu yerler ve gazın çökme alanları güvenlik çemberine alınmış ve uyarıcı levhalar yerleştirilmiştir. Uzmanlarca, oldukça hareketli olan bölge jeolojisinin doğal yollarla bu gazı ürettiği Valiliğimize iletilmiştir. Konuyla ilgili ileri tetkik ve tedbirler konusunda Valiliğimizce MTA Genel Müdürlüğünden ayrıntılı bir destek çalışması talep edilmiştir. Alınacak Teknik Raporlar sonrası gerekleri ilgili kurumların eşgüdümü ile icra edilecektir"

Anahtar Kelimeler:
ManisaAlaşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel