Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Manisa, kurtuluş gününe hazır

Yunan işgalinden kurtuluşun 95. yılını kutlayacak olan Manisa’da tüm hazırlıklar tamamlandı.

8 Eylül 1922’de Yunan işgalinden kurtulan Manisa’da kurtuluşun 95. yılı kutlanacak. Yarın sabah 08.30’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayacak olan program saat 10.00’da 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Meydanında Şehzadeler Belediyesi Mehter takımının vereceği konserle devam edecek. Hatuniye Camiinde Cuma Namazı öncesinde Kuvayı Milliyeciler ve tüm şehitler adına mevlüt okutularak helva dağıtımı gerçekleştirilecek. Saat 17.00’da Tarzan Meydanında Manisa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının vereceği konserle devam edecek olan etkinlikler akşam 21.00’da Cumhuriyet Meydanında Hande Yener ve Murat Dalkılıç konseri ile tamamlanacak.

"Milletimiz üzerine oyun oynayanların hevesi kursaklarında kalmıştır"

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü yokluk, kıtlık ve imkânsızlık içerisinde aziz milletimizin bağımsız ve hür yaşama sevdası ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zafer ile taçlanmıştı. Hadlerini aşarak geçici olacağı gün gibi aşikar kalış sürelerini her türlü vahşetle uzatmaya çalışan bedbahtlar Türk askerinden İzmir’e doğru kaçarken güzel Manisa’yı ateşe vermiş, gelecek nesillerimize bırakacağımız pek çok tarihi değerimizi yakmışlardır. Milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak muzafferiyetin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyetini yüceltmenin ve güçlendirmenin gururunu yaşarken, çalışkan ve fedakar Manisalı hemşerilerimiz de yaşadıkları şehri tarımı, sanayisi ve ekonomisi ile ülkesinin lokomotif illerinden biri yapmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Tarih boyunca milletimizin başarıları hep kıskanılmış, her türlü hileye rağmen milletimiz üzerinde oyun oynayanların heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Bundan sonra da hiç kuşkusuz olacak olan budur. Milletimizin vatan ve bağımsızlık sevdası ile gösterdiği kahramanlığın 95’inci yıldönümü gururunu yaşadığımız bugünlerde, Manisa için özel önem ve değer taşıyan 8 Eylül Günümüzü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Manisa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel