Öne Çıkanlar MUGLADA ZİYARETLERDE BULUNDU TÜGVA cumhurbaşkanı erdoğan Sakal-ı Şerif Hayaline Doğru Dualarla Pedal Çevirdi

Kimin İnsan Hakları

10 Aralık İnsan hakları günü nedeni ile bir açıklama yapan (MİDDER) 15 Temmuz Milli irade ve Demokrasi   Derneği, insan haklarının önemli bir kavram olduğunu vurgularken. Bu hakların kime uygulandığını sorgulamak gerektiğinin altını çizdi

2. Dünya savaşı sonrası dünyadaki devletler insanlara tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması için aralarında konsensüs sağladıklarının belirtildiği açıklamada.

10 Aralık 1948 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından genel kurulu Paris’te yapıldı. Oturumda altı  Sosyalist ülke çekimser kalarak, Suudi Arabistan ve Güney Afrika Birliği dışında ki ülkelerin tamamının oybirliği ile kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir.

Günümüz dünyasında ister istemez insanların aklına ‘’Acaba insan hakları’’ derken, hangi coğrafya insanına bu haklar tanınıyor diye bir soru işareti geliyor.

Zira insan haklarından BM’yi oluşturan dünyanın 5’ leri gayet iyi yararlanıyor. Ancak Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dünya 5 ten büyük olmasına rağmen, bunların dışında kalan ülkelerde bir türlü; Ne demokratikleşme, ne de insan hakları uygulaması maalesef olmuyor, olamıyor. Sözde insan hakları savunucuları bu ülkelere  ne demokrasinin gelmesini, ne de insan haklarının uygulanmasını kesinlikle istememektedir.

Çünkü bu ülkelerin coğrafi yapı ve stratejik konumları dünya için çok önemli bir yerde oluşları ve bu yerlerde var olan yer altı ve yer üstü zenginlikleri Birleşmiş milletleri oluşturan ükelerin vazgeçemediği ülkeler konumunda dır. Bu nedenle Türkiye’nin de bulunduğu bu coğrafya da insnaları birbirine kırdıran ve bunları kan gölüne çeviren ülkeler işte bu sözde insan hakları savunucularının ta kendileridir.

Bu gün kutlanan insan hakları evrensel beyannamesi ne yazık ki amacına ulaşmamış ve bu kadar insan hakkının gasp edildiği, bir dünyada 10 aralık 1948 in insan hakları beyannamesinin, bir maddesinde bulunan ‘’Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar’’ ibaresini sormak gerekir…

Hangi insanlar ?

 

Anahtar Kelimeler:
MİDDER
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel