Öne Çıkanlar derya pekbayık ak parti daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu

'Kadınlar Toplumun Temelidir'

 'Kadınlar Toplumun Temelidir'

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, " Kadınlar, toplumun temelidir. Kadınlarımızın toplum hayatının her aşamasında etkin rol almasını sağladığımızda, ülkemizin gelişimi hızlanacaktır" diye konuştu.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yılı dolayısıyla mesaj yayınlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, günün önemine değindi. Batı ülkelerinden çok daha önce Türk kadınına temsil hakkı verildiğini hatırlatan Başkan Çerçi, Türk Kadınının, hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de başarılı olduğunu belirtti. Başkan Çerçi; "Kadınlar, toplumun temelidir. Türk tarihinde kadınların yeri her zaman farklıdır. Tarihimiz büyük adamların ve onları yetiştiren anaların örnekleri ile doludur. Birleşmiş Milletler 1952 yılında Uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği kadınlara seçme ve seçilme hakkını verirken; ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına bu hakkı tanımıştır. Kadın elinin değdiği her yerde ve her işte başarı, kalite ve saygınlık vardır. Kadınlarımızın toplum hayatının her aşamasında etkin rol almasını sağladığımızda, ülkemizin gelişmesi hızlanacaktır. Son yıllarda yapılan düzenlemelerle kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli mesafeler alınmıştır. Ancak elbette gelinen nokta yeterli değildir. Yunusemre Belediyesi'nde 2 bayan başkan yardımcısı ve 4 müdürümüz başarıyla görev yapmaktadır. 1 bayan müdürümüz de geçtiğimiz ay emekli oldu. Bu duygu ve düşüncelerle; kadınların mecliste daha fazla sayıyla temsil edilmesini diliyor; haklarının her geçen gün iyileştirilmesi ve kadınlarımızın toplumsal hayatın her alanında daha fazla yer almasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
Dr. Mehmet Çerçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel