Öne Çıkanlar mers virüsü Şehitlerimize Rahmet Teröre ve Siyonizme Lanet Basın Açıklaması Kıbrıs Barış Harekatı Köprülü Kavşak İnşaatında Yer Teslimi Yapıldı kula

Trabzon'un doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Çaykara yöresinin doğasını ve Çaykara insanın doğallığını ekrana getiren İsmail Aydın yayla ve mezerelerden görüntüler eşliğinde Kaval ustası Muhammed Ali Yılmaz ile yaptığı röportajı bizlere ulaştırıyor.

Muhammed Ali Yılmaz ile kaval ile bestelenen eserlerin nasıl oluştuğu üzerine sohbet eden Aydın, her eserin hikayesi olduğunu ekranlara taşıyor, bizlerle birkaç tanesinin hikayesini ve canlı canlı sesini paylaşıyor.

Yılmaz; ” Bizim ilk önce örnek aldığımız erkan ocaklıdır, bağlamada da çok değerli hocalardan eğitim aldık. Kastamonulu Necip Yıldırım ile 96 yılında tanıştık ondan aldığımız ders ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Müzik bir derya bu deryada her gün bir şey öğreniyor insan. Ne kadar bilseniz de öğrenmek bitmiyor”diyor.

Çaykara doğasında bulunan bir karaca yavrusunun tedavisi sonrası doğaya bırakılmasına şahitlik edilen programda 85 yaşında bir amca ile gerçekleştirilen evlilik sohbeti de ayrı bir tad katıyor.

Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Çaykara'da eskilerde doğallığı ile göz alırken, şimdilerde  eskisine göre betonlaşma ile bu özelliğini yavaş yavaş kaybetmeye doğru gidiyor.  Ancak Çaykaralılar konusunda şunu belirtmek gerekir ki insanları çalışkan ve girişken bir yapıya sahiptir. Yolunuz eğer birgün Çaykara'ya düşerse yörenin insanlarıyla sohbet etmeyi ihmal etmeyin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel