Öne Çıkanlar Kula Devlet Hastanesi izmir istanbul Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem enflasyon açıklaması

Gençlik Haftası renkli görüntülerle başladı

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası’nın açılışında Manisa renkli görüntülere sahne oldu. Gençlik yürüyüşü ile başlayan programın sonunda gençler geleneksel çocuk oyunlarıyla gönüllerince eğlendi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını içine alan ve her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası’nın 35’inci yılı Manisa’da gençlik yürüyüşü ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yaklaşık 2 kilometre ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ile marşlar eşliğinde yürüyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün sporcuları, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Vatandaşlar gençlere alkışlarıyla destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya Yipek tarafından Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Bu yıl 35’inci Gençlik Haftası’nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya Yipek, gençlere yönelik yaptığı konuşmasında, “Biliyorum ki sizin öz güveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bizim bu ülkeye bu şehre aidiyet bağlarımızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Gençlik yüreğin dolup taşmasıdır, gençlik aşktır, gençlik heyecandır ama aynı zamanda akıldır, irfandır, muhakemedir, geleceğe bakmaktır, geçmişi sorgulamaktır. Bütün mesele yüreklerimizi ulvi değerlerle, bilgi birikimiyle, yüce ideallerle doldurmanızdır. Tek gayeniz meşrutiyet zeminini bütün topluma huzur verecek şekilde güçlenmesi, tek hedefinizin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin güçlenmesi ve gücünü de evrensel değerlerin hizmetine sunması olmalıdır. Bu vesileyle 15-21 Mayıs Gençlik Haftasını kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlendi. Halat çekme, çuval yarışı, sek sek, mendil kapmaca gibi geleneksel çocuk oyunları renkli görüntülere sahne olurken, hafta boyunca düzenlenecek çeşitli spor ve sosyal etkinliklerle gençlerle buluşulması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Manisa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel