Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Bir Kitap da Benden Kampanyası!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketi diye nitelenen depremlerde 11 şehirde hayatlar alt üst olmuş, on binlerce insan yaşamını yitirmiştir.

Şu anda çadır ve konteyner kentlerde yaşayan çocuklar, gençler ve erişkin depremzedelerimizin kütüphaneye ve kitaba daha kolay erişimini sağlamak için Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği olarak Bir Kitap da Benden Kampanyası başlatmış bulunuyoruz. 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği genel merkezi ve 22 şubesi ile birlikte bu proje kapsamında iki adet mobil kütüphane ile depremzede çocuklara ve gençlere ulaşmayı hedeflemektedir. İlk aşamada mobil olarak başlatılan bu kütüphane hareketi, şehirlerde kalıcı binalarda yaşam başladığında kalıcı kütüphanelere dönüşecektir. Kurulacak kalıcı kütüphanelere Kahramanmaraş’ı Yedi Güzel Adam’ı ile hatırlamak adına Yedi Güzel Adam olarak bilinen edebiyatçılarımızın adı verilecektir.

Mobil kütüphaneler 11 depremzede ilin ilçelerini ve mahallelerini gezerek bölgedeki çocukların kitaba erişimini sağlayacaktır. Mobil kütüphanelerde görev alacak kütüphaneci, pedagog, şoför ve rehber personel sürecin hassasiyetine en üst seviyede uyarak projenin uygulanmasını sağlayacaktır. Çocuklar mobil kütüphanede kitapları inceleyebilecek, mobil araç önüne kurulacak portatif alanlarda okuyabilecek, yine bu alanlara yerleştirilecek satranç, mangala gibi oyunları oynayabileceklerdir. Bu alanda vakit geçiren çocuklara küçük ikramlıklar ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin yaşlarına uygun olan dergilerinden verilecektir. Çocukların gezici kütüphanelerden almak istedikleri kitaplar kendilerine hediye edilecektir.

Mobil kütüphaneler yalnızca kitap değil portatif masa sandalyeler kurulu okuma bölümleri ve satranç, mangala, dama gibi oyunlar da içerecektir. Mobil araçların durakladığı alanların önüne kurulacak bu masa ve sandalyelerde çocuklar ve gençlerin kitap okuma ve oyun oynaması için gerekli ortam oluşturulacaktır. Kitaplarla kurulacak bu dostluk ve yardımlaşma köprüleri ile ülkemizin en uç köşelerindeki buluşma imkanına kavuşacaktır. Derneğimiz görevlileri ve gönüllüler bu gezici kütüphanelerde görev alabileceklerdir. 

Projenin uygulama sureci iki seçenekli olarak yürütülecektir. Birincisi, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile TDED şubeleri arasında geliştirilecek iş birliği ile ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerin okudukları kitapları depremzede akranlarıyla paylaşımları şeklinde planlanmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı’nın ve TDED’ in oluşturduğu temel eserler listesi göz önünde bulundurularak kitap bağışı talep edilecektir. Okudukları kitapların içine yazacakları mektuplar da depremzede kardeşlerimize ulaştırılacaktır. 

İkinci seçenek ise nakit bağışlar toplamak suretiyle kitapların dernek tarafından yayınevlerinden satın alınması şeklindedir.
Her iki hâlde de temin edilen kitaplar mobil kütüphanelere dönüştürülecektir. TDED tarafından hazırlanan görsellerle giydirilecek bu mobil kütüphane araçlarına temin edilen kitaplar yerleştirilerek deprem sahasına gönderilecektir.


Proje Destekçileri:

1)İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü projemize destek verecektir. 

2)Belediyeler: Duyarlı tüm belediyelerimizin bu projeye destek vereceklerine inanıyoruz. 

3)Kurumsal Kitap Bağışçıları: Yazarlarımız kendi kitaplarını da imzalayarak destek olabilirler. 

4)Gönüllü Bağışçılar: Öğrenciler ve yetişkinler okudukları kitapları ya da satın aldıkları yeni kitapları derneğimiz vasıtası ile deprem bölgesine gönderebilecektir. 


Kitapları Teslim Edebileceğiniz Noktalar: 

1)Yunusemre Millet Çarşısı: Millet Çarşısı ikinci katta bulunan TDED Kitap Kahvem’e teslim edilebilir

2)Manisa Kurşunlu Han:Manisa Şehzadeler Belediyesi Kurşunlu Han içinde yer alan Kültür Müdürlüğü’ne teslim edilebilir. 

3)İlçelerde Gençlik Spor il müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezleri’ne teslim edilebilir. 

4)Bizi arayarak vereceğiniz adresten kitapları aldırabiliriz. Tel: 0 (555) 898 07 17

Vereceğiniz destek için şimdiden teşekkür ederiz.

Dr. Muzaffer Yurttaş
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği
Manisa Şube Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel