Öne Çıkanlar Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisada kaybolan 2 teknisyen 6 saat sonra bulundu Yunusemre Kadınları Muhtar zatürreye yenik düştü Akhisar Arena

Akhisar’ı ikiye bölen demiryolu şehir dışına alınıyor

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir, TCDD 3. Bölge Müdürlüğüne ait demiryolunu şehir dışına deplase çalışmalarını yerinde inceledi. Test sürüşlerinin tamamlandığı yeni demiryolu, yaklaşık 7,2 kilometre uzunluğunda ve çalışmaların yaklaşık maliyetinin ise 45 milyon lira olduğu öğrenildi.

Akhisar’ın içinden geçen 11,6 kilometrelik mevcut demiryolu hattının yeni yapılacak 7,2 kilometrelik demiryolu ile 4,2 kilometre kısalarak eski hat üzerinde bulunan 13 adet hemzemin geçidin iptal edileceği açıklandı. Öte yandan, Akhisar Gıda ve Tekstilciler Çarşısı arkasında ise geçici tren istasyonu inşaatı yapımına başlandı. Akhisar ilçe merkezini tam olarak ortadan ikiye bölen demiryolunun kalkması ile merkezdeki trafik yoğunluğunun bir nebze olsa rahatlaması beklenirken, çalışmaların çok kısa zamanda tamamlanacağı bildirildi.

Konu hakkında bilgi veren TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, “Yaklaşık 12 kilometrelik Akhisar geçişi proje anlamında 7,2 kilometrelik imalat yaparak Süleymanlı Mahallesi’nden girerek, Kapaklı Mahallesi mevkiinden çıktık. Bu arada da 13 hemzemin geçitten kurtulduk. Şu ana kadar 33 milyon TL civarında bir harcama yapıldı ancak devam eden çalışmalarla birlikte bunun 45 milyon TL’yi bulmasını bekliyoruz. Projede hemen hemen her şeyi bitirdik, işletme açısında da bir sıkıntı kalmadı. Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, ulaştırma bakanımıza, bölge müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Akhisar’ı ikiye bölen bu demiryolu hattını deplase ederek Akhisar’ı bütün şehir haline getirdik. Bizim değerli Belediye Başkanımız Salih Hızlı ile birlikte bir sözümüz vardı, Akhisar’ı artık bu ikiye bölünmüşlükten kurtaracağız demiştik bugün bu sözümüzü tutmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Akhisar’a her şeyin en güzeli yakışıyor, inşallah daha güzel hizmetleri Akhisar’a getireceğiz. Huzurunuzda da bölge müdürümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

Demiryolu çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’e, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve demiryolu işletme şefleri de eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiManisa Milletvekili
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel