Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Ziraat Odasından "Üzümünü açığa dökme" uyarısı

Üreticilerin elindeki üzümün kıymetini iyi bilmelerini ve ihtiyaçları kadar satmalarını isteyen Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, “Kuru üzümün açığa yatırılması bindiğimiz dalı kesmektir. Bir yıl emek harcayarak ürettiğiniz ürününüzü kesinlikle açığa dökmeyin” dedi.

Üreticinin üzümünü emanete dökmesinin pazarlık şansını ortadan kaldırdığına değinen Aktürk, “Mahsullerimizi ihtiyacımız kadar satalım. Üretici elindeki üzümün tamamını saklayacak yeri olmadığı için verirse tüccar bunu menfaate çeviriyor. Fiyat yükseltmiyor. Ama tüccarın elinde üzüm olmazsa, aramaya başlarlarsa o zaman mahsul para etmeye başlıyor. Üzümü açığa dökerek, tüm kozları tüccarın eline vermeyelim. Üretici elindeki üzümün kıymetini bilsin. Üretici, ürününe sahip çıkarsa para kazanabilir” dedi.

“El emeği, göz nurumuza sahip çıkalım”

“Kuru üzümün açığa yatırılması bindiğimiz dalı kesmektir” diyen Başkan Aktürk, “Üreticilerimizin ihtiyacı kadar üzümünü satıp kalanını bekletmesi, ürününü açığa yatırmaması arz-talep dengesini oluşturacak fiyat istikrarı sağlanacaktır. Ürettiğimiz ve yüzde 85’inin ihraç ettiğimiz el emeği, göz nuru çekirdeksiz kuru üzümümüzü hep birlikte sahip çıkmak zorundayız” sözlerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
SalihliZıraat Odası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel