Öne Çıkanlar izmir istanbul Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Kula Devlet Hastanesi enflasyon açıklaması

Vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim!

Vergisini düzenli ödeyenlere teşvik uygulaması için internet sorgulaması geliyor. Yüzde 5’lik vergi indiriminden yararlanacak olan sadık mükellefler, beyannamelerini vermeden önce durumlarını sorgulayarak indirime hak kazanıp kazanmadıklarını internet üzerinden öğrenebilecek.

Ne zaman açılacak? 

Vergiye uyumlu mükelleflere tanınan yüzde 5’lik vergi indirimi için, mükelleflerin beyannamelerini vermeden önce durumlarını sorgulayabilmeleri amacıyla hazırlanan sorgulama ekranı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın https://ivd.gib.gov.tr adresindeki İnteraktif Vergi Dairesi’nde hizmete açılacak. Mükellefler, burada yer alacak “Sorgulamalar” sekmesine girerek, durumlarını öğrenebilecek. Kurumlar vergisi mükellefleri için sorgulama ekranının, 1 Nisan’da beyan dönemi başlamadan önce kullanıma açılacağı belirtildi.

Kim teşvik ediliyor?

Vergi borçlarına yeniden yapılandırma ile borçlulara kolaylık sağlanırken, vergisini düzenli ödeyenler de teşvik ediliyor. Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle gelir vergisi mükellefleri, kurumlar vergisi mükellefleri (finans, bankacılık, sigorta, reasürans, emeklilik şirketleri hariç), yararlanabilecek. Basit usule tabi mükellefler de yüzde 5’lik vergi indiriminden yararlanabilecek.

İNDİRİM SINIRLARI

- Hesaplanan indirim tutarı, 1 milyon TL’den fazla olamayacak.

- İndirilecek tutarın ödenmesi gereken vergiden fazla olması durumunda kalan tutar, yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesi gereken tarihi izleyen bir tam yıl içinde mükellefin beyanı üzerine tahakkuk eden diğer vergilerinden mahsup edilebilecek olup bu süre içinde mahsup edilemeyen tutarlar iade edilmeyecek.

- Vergi indiriminden yararlanan mükelleflerin, şartları taşımadığının sonradan tespiti halinde, indirim nedeniyle alınmayan vergiler, bu kez vergi zayi cezası uygulanmaksızın mükelleften istenecek.

Anahtar Kelimeler:
Vergi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel