Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

TARİŞ’in kuru üzüm fiyatlarını açıklaması istendi

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, TARİŞ’in kuru üzüm alım fiyatlarını bir an önce açıklamasını istedi.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, eylül ayına gelinmesine rağmen hala fiyat açıklamayan TARİŞ’in kuru üzüm avans fiyatlarını bir an önce açıklamasında yarar olacağını dile getiren Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Alkol üretimi için üzüm alımları dengesiz yapılmakta fiyatlar bir ara 45 kuruş, bir ara 37,5 kuruş. Yaş üzüm alımlarında da belirsizlik var. Kimi üreticiler açık üzüm bağların üzümlerinin kilosunu 80-90 kuruş, örtülü bağların da kilosunu 1.30 TL ila 2.20 TL arasında satmakta. TARİŞ üzüm üreticisinin sigortasıdır. TARİŞ kuru üzüm alımlarında alacağı kuru üzümlerin kilogram fiyatını bir an önce açıklasın ki, piyasaya denge gelsin. Dört kilogram üzümden bir kilo kuru üzüm elde edilmekte. Üreticimiz satacağı yaş üzümlerin fiyatlarını buna göre isteyecektir." dedi.

TARİŞ’in sezona depolarında sıfır stokla gireceğini belirten Ülgen, "Bakınız dünyada kuru üzüm üreten ülkelerden Amerika ve İran’da bu yıl yüzde 20 rekolte kaybı var. Üzüm üreticilerimizin talebi Kurban Bayramı sonunda TARİŞ’in kuru üzüm alım avans fiyatlarını açıklamasıdır. Üretici fiyatların açıklanmasını dört gözle beklemektedir. TARİŞ erken fiyat açıklaması yaptığında tüccar arasında da rekabet olacak ve kazanan üzüm üreticisi olacak." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Sarıgöl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel