Öne Çıkanlar Manisalılar İzmire ABD Manisada Trafik Kazası 2 Ölü Soma manisa

Gazda en ucuzuz elektrikte 4’üz

Her ne kadar Botaş’ın gaz fiyatına yüzde 49.5 zam yapmasının ardından perakende elektrik fiyatları artsa da Türkiye bu alanda en uçun ülke özelliğini koruyor. Avrupaİstatistik Ofisi’nin (Eurostat) son verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye 2017’de konutlarda kullanılan 1 kilovatsaat elektrik eşdeğeri gaz için 2.4 euro/cent ödeyerek en ucuz doğalgaz tüketen ülke oldu. Aynı listede, en ucuz doğalgaz fiyatlarında Türkiye’yi geçen yıl konutlarda kilovatsaat başına ödenen 3 euro/cent ile Romanya ve Moldova, 3.4 euro/cent ile Sırbistan ve 3.5 euro/cent ile Bulgaristan izledi.

Listedeki 25 ülke arasında geçen yıl konutlarda kilovatsaat başına en  pahalı doğalgaz 11.9 euro/cent ile İsveç’te satıldı. İsveç’i 9.6 euro/cent ile İrlanda, 9.3 euro/cent ile Portekiz, 8.8 euro/cent ile Danimarka ve 7.9 euro/cent ile Holllanda izledi.

Zamlar sıralamayı etkilemeyecek

Geçtiğimiz haftalarda BOTAŞ tarafından doğalgazdan elektrik üreten santrallerin kullandığı gazın fiyatına yüzde 49.5 zam yapılmıştı. Bu zammın ardından EPDKvatandaşın konutta kullandığı elektriğe yüzde 9, sanayide kullanılan elektriğe yüzde 14 zam geldi. Ancak euro üzerinden bakıldığında bu zamlara rağmen Türkiye yine Avrupa’nın en ucuz elektrik ve gazını kullandıran ülkelerinden biri oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel