Sevgili Okurlar;

       Asya halkının inancı ve geleneği bakımından baharın müjdecisi olarak tabiat şartlarının değişimi ve havaların ısı oranının artması olayına “cemre” denildiği bilinmektedir. 19-20 Şubat’ta başlayarak önce Havaya düştüğüne,  bir hafta arayla 26-27 Şubat’ta Suya düştüğü ve son olarak 5-6 Mart’ta toprağa düştüğüne dair inançlar mevcuttur.  Nevruz ve Baharın müjdecisi olan Üç cemrenin birincisi havaya, ikincisi suya ve üçüncüsü de toprağa düşer derler, evet bu gün Cemre Manisa’ya düştü, hem de ne düştü.

    TBMM’ne 24-25-26’ncı dönem AK PARTİ den Manisa’mızın Milletvekilliği, 28. Donem de CHP kadrosundan Gelecek Parti ortak oluşum Muğla Milletvekili seçilmiş olan, TBMM’nde Saadet- Gelecek Partilerinin birlikte oluşturdukları Parlamento Gurubunun Gurup Başkanı olarak görevine devam eden Sayın Doç.Dr. Selçuk ÖZDAĞ Manisa Basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. İşte bu buluşma Manisa’ya “Cemre’nin” düştüğü görüntüsünü verdi.

   Şahsım, Devlet Memurluğundan 1997 yılında Emekli olduktan sonra aralıksız olarak Manisa’da birçok Gazetenin, Didim ve Datça’da ise Gazetelerin köşe yazarlıkları ile Basın hayatımı sürdürmekteyim. 1981 Yılı Mayıs ayından bu güne kadar bulunduğum Manisa’da, seçilen Millet Vekillerinin Halkla ilişkilerinde ve halkın sorunları ile yakinen ilgilenen iki Milletvekili tanıdığımı açık ifade edebilirim. Birincisi Sayın Bülent ARINÇ, ikinci olarak, Sayın Selçuk ÖZDAĞ’ı gördüm. Her ikisi de halkla irtibatlı sorunları dinleyen ve çözümü olumlu veya olumsuzda olsa dönüşüm yaparak netice hakkında kendisine iletilen konularda, ilgili şahsa dönerek bilgi veren ve vekilliklerini liyakat erdemliği içinde yaptıklarını görmüş olduğum insanlardır.

    Konu içeriğine dönersek, Sayın Selçuk Özdağ’ın Kahvaltı toplantısına Basın mensubu olarak davetim üzerine katıldım. Diğer katılan Gazeteci arkadaşlarımız gibi, Medya, haber iletişim dağıtımcısı, (Jurnalist) değil, araştırma, fikir ve düşüncelerini Gazete köşe yazarlığı ile okurlarımla iletişim sağlamak görevini yüklenerek fikirlerimi aktarmaktayım.

     Toplantıda Sayın Selçuk ÖZDAĞ Manisa’ya Büyük Şehir Belediye Başkanı adayı olmak üzere yola çıktığını, “Kendim için değil, Kentim için, yola çıkıyorum” diyerek Basın mensuplarına ilk mesajını verdi, Sonra nemi oldu? Sıcak iletişim havasıyla, “Cemre Suya Düştü”  tarih 28 Şubat’a halkımız, “Su Çarşamba” derler. Siyasette havaların ısınacağını fark ettim.

   Manisa’nın Su sorunundan sohbeti açarak, yağmur gibi sorunları sıralamaya başladı. Su sorununa katılmamak mümkün değil. Şair’in söylemi gibi, “Nedendir ya Rabim, suyu gürül, gürül akan çeşme başında, bu susuzluğumuz” dercesine Manisa’nın sorunlarını sıralamaya başladı.

“Sizden biri gelecek Manisa sahipsiz kalmayacak.” “Birilerinin yed-i emini değil, Manisa’nın şehr-ül emini olacağım. Kendisi ailesi ve yandaşı için çalışanlarla Manisa’yı vedalaştıracağım. Kentsel dönüşümden, Nazım imar Planına, Depreme hazır hale getirmeden, Şehrin girişlerini kasaba görünümlerinden kurtaracağına, Raylı sistemleri gerçekleştireceğini, Biliboardlarda, Panolarda otobüs ve dolmuşlardaki resmimizi değil hizmetlerimizi asacağız. Manisa’dan uzaklaşmakta olan öğrencileri Manisa ile kaynaştırarak gençlerimizi kazanacağız.” Diyerek, Belediye kapılarını24 Saat halka açık tutacağını belirterek Uluslar arası EXPO’yu Manisa’da organize edeceğini söylerken Manisa’ya galiba “Cemre” düştü diye düşünmeye başladım. Uykusu derin Şehir, uykudan uyanır mı? Bilemiyorum.

   Sağlıklı yaşayın, sağlıcakla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel