Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Engelli kadına çarpıp kaçtı

Manisa’da akülü engelli arabasıyla giden Bedensel Engelliler Derneği Başkanına arkadan çarpan otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kaçan otomobil sürücüsünün Kendisini Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) kadın bir yönetici olarak tanıttığı ve işlerinin olduğunu söyleyerek hakaret edip kaçtığı iddia edildi.

Kaza dün akşam saatlerinde Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Peker Mahallesi’nde Manisa Bedensel Engelliler Derneği’nin bulunduğu sokakta meydana geldi. İddiaya göre Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, akşam saat 18.30 sıralarında derneği kapattıktan sonra akülü aracıyla sokak üzerinde ilerlemeye başladı. Bu sırada arkadan gelen ve plakası ile kimliği belirlenemeyen bir otomobil sürücüsü Yıldız’ın kenara geçmesi için korna çaldı. Kenara çekilmek için araçların arasında boşluk arayan Yıldız, arkadan gelen aracın kendisine büyük bir gürültüyle çarpmasıyla birlikte engelli aracından düştü. Sol kolunun üzerine düşen Yıldız’ın yanına gelen kadın otomobil sürücüsü ise iddiaya göre kendisinin CHP’li bir yönetici olduğunu ve işlerinin olduğunu söyleyerek hakaret edip olay yerinden kaçtı.

Kaza sonrası güçlükle kalkan Dernek Başkanı Yıldız, çevredekilerin de yardımıyla derneğe dönerek polise haber verdi. Kazada sol kolunun üzerine düşen Yıldız’ın kolunda çatlaklar ve ezikler meydana geldi.

"Cumhurbaşkanını da çağırsan benim işim var’ dedi"

Yaşadığı kazayı anlatan Manisa Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, "Akşam derneğimizi kapattım. Saat 18.30 sıralarında eve gidiyordum. Eve giderken tam derneğimizin önünde iki metre ilerisinde bir kırmızı araba arkadan bana korna çaldı. Korna çalınca ben ona yol vermeye çalıştım. İlk gördüğüm boşluk dar olunca akülü arabamla giremediğim için ikinci araya girmeye çalıştım. O araya akülü arabamı sıfırladım. Sonra arkadan büyük bir gürültü geldi. Arabam kırıldı. Arabam kırılınca ben de sol kolumun üzerine düştüm. Arabamın tekerleği, motoru, aküsü kırıldı, kolu kırıldı. Hızlı çarpınca da ben ileriye doğru savruldum. Bir bayan olarak inip hem beni motive etsin hem özür dilesin isterdim. Özür dilemesini geçtim arabadan iner inmez bana hakaretler, küfürler etti. Ben ona ’Hanımefendi bana çarptın. Düşürdün. Arabamı kırdın. Benim kolum acıyor. Bekle polisimiz gelsin. Hangimiz suçluysa hangimiz hatalıysa dersimizi versin’ dedim. O da ’Polis değil, jandarma değil, Cumhurbaşkanını da çağırsan benim işim var. Bekleyemem diyerek’ bastı gitti. Bu hanımefendiden bana arkadan çarpmadan, özellikle ben bir engelliyim bir bayanım, onun her konuda bana yardımcı olmasını beklerken böyle itici hakaretler küfürler ederek beni rencide etti insanların içinde. Bundan sonuna kadar davacıyım" dedi.

"Sen zaten CHP’li de olamazsın"

Yıldız ayrıca kendisine çarpan kadının kendisini CHP’li kadın yönetici olarak tanıttığını iddia ederek, "Hanımefendi bana çarpıyor. Ölüme teşebbüs ediyor. ’Allah kahretsin. Tayyip Erdoğan sizi kum gibi kum gibi ortaya döktü. Trafiğe resmen meydan okutuyor’ dedi. Derneğimizin otopark açma hakkı var. Arkadaki merdivenleri de bize söktüreceğini söylüyor. Bu bayanın bana karşı garezi olduğuna kasti yaptığına inanıyorum. ’Ben CHP’li kadın yönetimindeyim’ dedi. Sen zaten CHP’li de olamazsın. Eğer CHP’li Atatürk’ün partisiysen, bir engelliye çarpıp kaçman senin terbiyesizliğini gösterir" diye konuştu.

"Bütün CHP’lileri de üzmüştür"

Kazanın ardından CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP’li kadın yöneticilerin kendisini aradığını belirten Yıldız, "Emniyet Müdürümüz Fevzi Bilgiç, Trafik İşleri Müdürümüz Altan Karan benimle yakından ilgilendiler. Motive ettiler. Bizim derneğimize gelerek benim ifademi almada yardımcı oldular. Kendilerine minnettarım. Hanımefendinin ’Ben CHP’liyim’ diyerek bana çarpıp kaçması bütün CHP’lileri de üzmüştür. Zaten sayın CHP Manisa Milletvekilim Tur Yıldız Biçer de beni arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu" dedi.

Öte yandan CHP Manisa Kadın Kolları yönetimlerinin, yaşanan olay üzerine çarpıp kaçan ve kimliği henüz belirlenemeyen kadının araştırdığı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
ManisaAkülü Engelli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel