Sevgili okurlar;  

      Bazı Devletlerin yapılan Terör olayları üzerinden biri birlerine gönderdikleri atıflarına bakınca; Türk Sinema sahnelerindeki, varoş semtlerde yaşayan komşuların bir eli belinde, diğer elinde süpürge havada karşı komşusuna hiddetle seslenişleri geliyor insanın aklına.

   28 Mart 2024 Perşembe günü gazetecilere yönelik bir brifing de konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD'nin Rus istihbarat teşkilatlarına Terör yanlısı saldırı hakkında yazılı bir uyarıda bulunduğunu ve bu uyarının, Moskova'ya önceden verilen birçok uyarıdan biri olduğunu belirtiyor. 

   Beyaz Saray, Rusya'nın Crocus Belediye Binası konser salonuna düzenlenen saldırıda Ukrayna'nın parmağı olduğuna ilişkin iddialarını ret ederek "saçmalık" olarak nitelendiriyor ve olayın "tek sorumluluğunun" IŞİD’e ait olduğunu belirtiyor.

       Duyuru, Rusya Soruşturma Komitesi'nin, geçen hafta Moskova bölgesindeki bir konser salonuna düzenlenen saldırıda 140'tan fazla kişiyi öldüren teröristlerin "Ukraynalı milliyetçilerle" bağlantılı olduğuna dair kanıt bulunduğunu açıklamasının ardından yapılmış oluyor.

     Rusya Soruşturma Komitesi yaptığı açıklamada, saldırganların Ukrayna'dan önemli miktarda nakit ve kripto para aldığını açıklamışlardı.

   John Kirby iddiayı "saçmalık ve propaganda" olarak nitelendiriyor.  "Geçen hafta Moskova'da meydana gelen korkunç terör saldırısından tamamen IŞİD’in sorumludur, açık ve nettir. Aslında ABD bu terör saldırısını engellemeye çalıştı. Kremlin bunu biliyor" diye açıklıyor.

John Kirby, "7 Mart'ta Moskova saatiyle 11.15'te ABD hükümeti, normal Prosedürleri izleyerek ve daha önce defalarca kullanılmış kanalları kullanarak Rus güvenlik servislerine yazılı bir uyarı gönderdi. Ayrıca ertesi gün, 8 Mart'ta Moskova'daki Amerikan vatandaşlarına büyük bir çağrı yaparak toplantı ve konserlerden uzak durmalarını isteyen bir kamuoyu uyarısında bulunduk"  “ABD'nin Rusya'ya bu tür bilgileri sağladığını, çünkü Rusya'nın olası tehditlere karşı uyarma sorumluluğunu çok ciddiye aldığını vurguluyor.

    Terör olayına kurban olan insanlar, bazı devletler tarafından zamanın akımsallığında kendi çıkarları doğrultusunda propaganda amaçlı kullanıldığı yaşamın gerçeği olarak bilinmekte olsa bile, önlene bilir mi? Asla önlenemez diye biliriz.

   Sağlıklı yaşayın sağlıcakla, Terör olaylarından uzak kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel