Öne Çıkanlar izmir istanbul Kula Devlet Hastanesi Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu enflasyon açıklaması

Osmanlı tarih, kültür ve adaletini yaşatacaklar
  Osmanlı Ocakları Manisa İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı Manisa Öğretmenevinde gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmanlı Ocakları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arslan, “Kutlu bir davanın, köklü bir ahlakın ve cihana mal olmuş bir kültürün mümessili olan Osmanlı'nın torunları olarak bir araya gelmiş bulunuyoruz. Allah'a hamdolsun ki bu yüce millet bu gün bir şeyin farkına vardı.  Osmanlı ruhunun olmadığı bir Türkiye güçlü değil, saygın değil, sözü dinlenir değil. O nedenle yakın tarihimize kadar kasıtlı olarak unutturulduğumuz veya uzaklaştırıldığımız tarihi köklerimiz ile tekrar buluşuyor                             ve kucaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 Arslan sözlerine şöyle devam etti; “21. Yüzyılda Dünya'da ve özellikle de orta doğuda yaşanan tüm sorunların elbette ki bir çok nedeni olabilir. Ancak asıl neden bu coğrafyada var olan adalet, hoşgörü, insan hakları gibi tüm değerlerin tek varlık nedeni olan Osmanlı ruhunun sökülüp atılmak istenmesidir. Emperyalist güçlerin kendi dünyalık menfaatleri için yürüttükleri bu çirkin ve planlı eylemlerin asıl hedeflerinde Osmanlı varlığını izlerini ve ruhunu silmek vardır. Osmanlı toplumunda mertlik, sözünde sebat ve ahde vefa gibi yüksek faziletler, gönülleri süsleyen ulvi bir ahlak halindeydi. Çünkü bu ulvi değerler İslamiyet'in ve kültürümüzün bir yansımasıydı. Maalesef ki geçmiş dönemlerde milli ve manevi değerlerinden aynı zamanda tarihi şuurundan yoksun, vizyonu ve gelecek hayalleri olmayan iç ve dış güçler tarafından bizler bu ulvi faziletlerden yoksun bırakıldık.”

 “Bir milletin maddi bataryaları ne kadar çok dolu olsa, o millet askeri veya ekonomik olarak ne kadar güçlü olsa da manevi bataryaları boş olursa o millet, o devlet yok olmaya yıkılmaya mahkumdur” diyen Arslan, “İşte Osmanlı ocakları, bu milletin manevi bataryalarını doldurmaya talip olmuş kutlu bir Ocak’tır. Bu hedefler doğrultusunda ; Yeni kurulan derneğimiz Manisa ili bazında teşkilatlandırma çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Yeni oluşturduğumuz İl yönetim kurulu ile birlikte il kadın kolları ve il gençlik kollarını faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. 17 ilçemizde de teşkilatlandırma çalışmaları hızla devam etmekte olup, ilçe teşkilatlarını, ilçe kadın kollarını ve ilçe gençlik kolları gibi birimlerini de yapılandırmaya süratle devam ediyoruz. İl başkanlığı binamız Cumhuriyet caddesindeki yeni yerine taşınmış ve faaliyete girmiştir. Hiçbir kurum, kuruluş ve kişiden destek almadan dernek yönetim kurulu arkadaşlarımızın destekleriyle faaliyetimizi yapmaktayız. Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğimiz bu güzide derneğimizin açılışını yapmak üzere Genel başkanımız, Saygıdeğer Milletvekillerimizle, protokol, sivil toplum örgütleri ve halkımızın katılımı ile birlikte açılışımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

 Osmanlı Ocakları Manisa İl Başkanlığı 45 Yönetim Kurulundan oluşurken Ali Arslan Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Diğer görev dağılımına göre; Malik Biber İl Genel Sekreteri, Musa Özdemir Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı, Orhan İzci Teşkilat Başkanı, İbrahim Sudak Tarih ve Kültür İşleri Başkanı, Müzeyyen Yoğurtçu Dış İlişkiler Başkanı, Mehmet Adalı AR-GE Başkanı, İhsan Eşler Ekonomi İşleri Başkanı, Şaban Zaimler Yerel Yönetimler Başkanı, Hakan Özen Tanıtım Medya Başkanı, Hacı Halil Oğul Halkla İlişkiler Başkanı, Yılmaz Taşçı İdari ve Mali İşler Başkanı, Yüksel Nida Sosyal İşleri Başkanı olarak İl Başkan Yardımcılığı görevlerine getirildiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel