Sevgili okurlar,

Geçmiş yıllarda TBMM’ye seçilen Millet vekillerinin nitelikleri yüksekti siyaset dili de oldukça seviyeli ve kaliteliydi. Zaman geçtikçe siyasetin kalitesi yükselmesi gerekirken özellikle son yıllarda kalite ve seviye düşmektedir. Buna paralel olarak ta siyasi liderlerin de kalitesi düşmektedir.

Son yıllarda neler yapılmış neler söylenmiş bunları sevgili okurlarımla paylaşmak istedim.

Öğretmenler mağdur edildi, yıllarca atama bekleyen öğretmenleri mülakatta eleyerek intiharlara sebep olundu. Öğrencilerin yurt sorunları çözülemedi tarikat yurtlarına yönlendirildi. Cemaat yurtlarındaki tecavüzlere intiharlara göz yumuldu davalar kapatılmaya çalışıldı. Vatandaş yerlerde sürüklenerek tekmelendi Milli bayramların kutlamaları kaldırıldı okullarda okunan adımız kaldırıldı.

Altı milyon Suriye vatandaşı ülkemize dolduruldu Esat’ı yıkacağız denildi, şimdi barışmak için dörtlü toplantılar yapılıyor, Habur da çadır mahkemeleri kurulup PKK ile hainler serbest bırakıldı, açılım diyerek kışlada Türk bayrağının indirilmesine göz yumuldu, Devlet kurumlarından TC ibaresi kaldırıldı Fetö ile omuz omuza verip TSK paşalarına kumpaslar kuruldu, Fetö’ye her istediği verildi sonradan Allah affetsin denildi. Hizbullah’a terör değil denildi, ancak vatandaşa PKK cı ve terörist denildi.

İhaleler bütün eş ve dostlara verilerek yeni zenginler sınıfı yaratıldı, İmar barışı affı çıkartılarak çürük binalara tapular verildi, çürük raporu alarak çocuklarını askere göndermediler, camilerde siyaset yapıldı davetlilere pasta kesildi seccadelere ayakkabı ile bastılar ve üzerinde namaz kıldılar, mitinglerde Türk bayrağının üzerine oturuldu ve üstünde namaz kılındı.

Eleştiri yapan vatandaşlara durmadan hakaret edildi, Vatan hainliği, PKK ve Fetöcü diye suçladılar tazminat davaları açıldı. Kadınlara ağza alınmayacak küfürler edildi, giderse gitsinler denildi Ülkede sağlıkçı kalmadı, mühendis kalmadı kalifiye eleman kalmadı. Devlet kurumlarına liyakatsiz eleman alarak kalite ve verimlilik düzeni bozuldu. Sağlıkta Hastaneler ticaret haneye dönüştürüldü.

Vatandaş ücret ödemeden muayene olamıyor ilaçlardan fark adı altında ücret alınıyor.

Enflasyon %100 geçti vatandaş temel ihtiyacı olan gıda maddelerini alamaz oldu. Etin kilosu olmuş 300 TL peynirin kilosu 300 TL oldu. Orta direk denilen bir kesim vardı bu pahalılıkta orta sınıfta ortadan kaldırıldı. Akaryakıta her gün zam yapılarak vatandaş arabasına binemez oldu. İşçi, memur ve emekli enflasyona yenildi soğanı kilosu 30 TL patatesin kilosu 15 TL olmuş vatandaş taneyle alıyor. Milli gelir kişi başına 25 bin dolar olacak denildi ancak 10 bin dolar oldu Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olacaktık 20 ci sıraya düştük vatandaş zenginleşecekti yoksullaştı.

Düzen öyle bir düzen olmuş ki siyasiler kendi yaptıklarını başkalarına mal ediyorlar durmadan algı yaratarak vatandaşa sabır edin deniliyor. Vatandaş sürünüyor halen şükür edin deniliyor şükürle karın doymuyor. Umarız siyasiler bundan böyle siyasi söylemlerini daha seviyeli kullanırlar.

Her şey gönlünüzce olsun hoşça kalın sağlıkla kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel