Sevgili okurlar,

31 Mart 2024 tarihinde tüm illerimizde Belediye başkanlıkları, İl ve İlçe encümen üyelikleri ve muhtar seçimleri yapılacaktır. Seçime 1,5 ay kadar bir zaman var adaylar alanlara inerek vatandaşlardan oy istemeye başladılar. Oy isterken ne yapmak istediklerini anlatıyorlar vatandaşa hizmet yerine rüşvet vereceklerini vaat ediyorlar kimisi emekliye 5000 TL vereceğini, kimisi kırmızı et beyaz et vereceklerini kimisi gazetecilere her ay 2500 TL maaş vereceğini anlatıyor daha komiyi biriside diyor ki evlerinize bir kat daha çıkmak için ruhsat vereceğini vaatte bulunuyor.

Bunlar(adaylar) halkımızla dalga geçiyor halka rüşvet değil hizmet verilir. Yol yapılır, yurt yapılır, okul yapılır, oyun alanları, park bahçeler, spor alanlarının yapılması için sözler verilmesi gerekirken vatandaşa rüşvet teklif ediliyor.

İhtiyacı olan yurttaşlarımıza zaten yardım yapılıyor. Her ilde ve belediyede sosyal hizmet birimleri var kanun gereği ihtiyacı olanlar tespit edilerek gerekli yardımlar yapılmaktadır. Yasal hakkı olan bu ihtiyacı vatandaşa rüşvet olarak söz verilmesi halkımıza hakarettir. Yerel yönetimlerin yapacakları önemli hizmetler var ilk önce cadde ve sokakları özgürlüklerine kavuşturmaları gerekir kaldırımlar

yayalara ait olmasına rağmen buralardan geçilemiyor çünkü esnaf kaldırımları işgal etmişler apartman/site önleri 2-3 metre öne çıkararak yasaları hiçe sayıyorlar ne plana nede projeye uyulmuyor. Parklar dersen tamamen rant alanına dönüştürülmüş vatandaşın oturacağı bir alan yok. Daha önceki yıllarda belediyeler vatandaş için banklar ve oturaklar koyarlardı. Vatandaş hafta sonu ve akşamları ailelerini de alarak buralarda eğlenirlerdi. Şimdi ise parklar yandaşlara, eşe dosta ve yakınlarına rant sağlamak için kiralanıyor vatandaşa oturacak yer kalmıyor bu pahalılıkta vatandaş ücret ödeyemez hallere düşürüldü.

Yerel yönetimlere talip olan adaylar topluma rüşvet değil o yörenin iklim şartlarına göre halkın ne yapması gerekir hangi projeler uygulanabilir neler üretilebilir, çiftçiye esnafa ne gibi yardımlar yapılacağını üretim için gerekli teşviklerle desteklenme yerine rüşvet sözü veriliyor.

Belediye başkan adayları ve parti başkanlar seçim nedeniyle alanlara inerek yurttaşlara ne yapacaklarını anlatıyorlar bizler ona göre oy vereceğiz ama konuşma üslupları hiçte hoş değil halkımızı ayrıştırarak, bendendir sendendir diyerek oy istenilmez bana oy verirseniz size hizmet gelir vermezseniz hizmet gelmez garip kalırsınız sizleri perişan ederim imalarıyla oy istenmez liderler toplumun aynasıdır onlara model olmalıdır.

Gençlerimiz yaşamları boyunca evde ebeveynlerini, okulda öğretmenlerini, iş yerinde amirlerini, mecliste millet vekillerini, kurum ve kuruluşlarda bürokratları, sanatçıları, bilim adamlarını,

Cumhur başkanlarını ve diğerlerini örnek alırlar bu nedenle ilgililerin toplumumuza örnek olmaları gerekir.

Siyasi partiler toplumumuzu ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ve gerilim yaratmadan oy veren veya vermeyen vatandaşlara eşit hizmet verilmelidir. Bu hizmetler zaten hükümetleri yapması gereken görevlerdir. Aynı zamanda anayasal bir haktır.

Hoşça kalın sağlıkla kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel