Sevgili okurlar,

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Demokratik parlamenter seçim sistemiyle seçimler yapılmıştır. Çeşitli siyasi partiler seçimlere katılarak halkın özgün oyları ile seçilen millet vekilleri halkı TBMM de temsil ederler.

İki binli yıllara kadar yapılan seçimlerde halk birlik ve beraberlik içerisinde gönül rahatlığı ile istediği partiye oy kullanıyordu.

Vatandaşlar birbirilerini ötelemeden ayrıştırmadan sandığa giderek oy verirlerdi. Seçim zamanı tatlı rekabetler olurdu siyasi partiler ne yapacaklarını halka anlatarak oylarına talip olurlardı. Liderler halkı ayrıştırmadan halka hitap ederlerdi benden senden ötelemesi yapılmazdı.

İki binli yıllardan sonra siyasi parti liderleri halkı ayrıştırmaya ötekileştirmeye yönelik söylemler yaparak halkı kutuplaştırdılar Sokakta konuşulmayan sözler(toprağa gömerim, yok ederim, dağa gömerim vs) siyasi liderler tarafından kullanarak birbirilerini suçlamaya başladılar liderlerin bu tutumları vatandaşlara da yansıdı vatandaşlarda kendi aralarında tartışırken liderlerin ağzıyla konuşmaya başlanıldı bu konuşmalar da vatandaşlar arasında kutuplaşmalara sebep oldu.

Ülkemiz de 14 mayıs ta genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak siyasi parti başkanlarını bu seçimde yapacakları toplantılarda halka yapacakları konuşmalarda birleştirici olmalarını kırıcı olmamalarını yapıcı olmalarını vatandaşları ayrıştırmadan tatlı bir dille konuşma yapmalarını temenni ediyoruz.

Geçmişte yapılan seçimlerden ders çıkarmalıyız 2015 de yapılan seçimde terör ortalığı kasıp kavurdu yüzlerce vatandaşımız hayatını kayıp etti bundan nemalanmak isteyenler oldu bu olaylar nedeniyle oylarımız artıyor denildi. 2017 de yapılan seçimde 1,5 milyon mühürsüz oy YSK tarafından kabul edilerek vatandaşları hür iradesine ipotek konuldu. 2019 da yapılan belediye başkanlığı seçiminde bir şeyler olmuştur, olmamışsa da bir şeyler olmuştur denilerek bir zarftaki dört oydan sadece başkanlık oyu iptal edilerek yine vatandaşın oyları ipotek altına alındı.

Vatandaş olarak bu seçimde üzerimize düşen yapmalıyız hangi parti adaletten yana, demokratik parlamenter sistemden yana, kuvvetler ayrılığı, bağımsız yargı, insan haklarına, kadın haklarına, basın haklarına, kadın erkek eşitliğine saygılı olan ve bunlara sahip çıkan partiler hangileri ise ona göre oy vermeliyiz

Bu seçimin kaderini kadınlar ve gençler belirleyecek bu nedenle genci, yaşlısı ile kızı, kızanı ile hep birlikte birleşerek ülkemizi geleceğe taşımalıyız. Yurttaş olarak demokratik laik bir cumhuriyet mi, yoksa baskıcı otoriter bir yönetim mi istiyoruz ya esarete yada özgürlüğe oy vereceğiz.

Tüm siyasi parti başkanlarımızdan isteğimiz halkımızı bölmeden ayrıştırmadan ötelemeden tatlı bir dille kendilerine yakışır nezaketli, samimi hakaret etmeyen saygılı, mütevazı bir şekilde propaganda yaparak halkımızı sağlıklı ve güvenli bir ortamda seçime götürmeleridir.

Her şey gönlünüzce olsun sağlıkla kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel