Öne Çıkanlar Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisada kaybolan 2 teknisyen 6 saat sonra bulundu Yunusemre Kadınları Muhtar zatürreye yenik düştü Akhisar Arena

Prof. Dr. Mehmet Korkmaz Laboratuvarda gerçekleşen çalışmalarda  bor kanser ilişkisi üzerine prostat kanseri önlemesi yeni ilaç  prototiplerinin denenmesi çalışmaları devam ettiğini ve ilaçlardan olumlu sonuç alındığını ifade etti.

Korkmaz  “ Araştırma grubumuzda son 15 yıldır bor ve insan sağlığı yönünde değişik araştırmalar yapmaktayım. Araştırmalarımızı 2 bölümde toplayabilmekteyiz. Bunlardan birinci insan sağlığı üzerinde bor sahasında yaptığımız epidemiyolojik çalışmalardır. İkinci bölümde ise laboratuvar gerçekleştirdiğimiz çalışmalardır. Birinci bölümde bor insan sağlığı üzerine bor sahasında gerçekleştirdiğimiz araştırmalar sonucunda  bu bölgede yaşayan inanlarımızın 6 ila 8mg civarında günlük bor tüketimi gerçekleştirdiği  ve  herhangi bir hastalıkta yığılma görülmediği gibi  bazı kronik hastalıkların ortaya çıkmasında rahim ağzı kanseri ,  prostat meme kanseri olmak üzere azalma görüldüğü  ve özellikle halk arasında kireçlenme olarak bilinen hastalığın azalma olduğunu söyleye bilirim.  Bu verilerin bir kısmı yurt dışında farklı araştırma grupları  tarafından da doğrulanmıştır.  Bunun dışında laboratuvarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda  bor kanser ilişkisi üzerine prostat kanseri  önlemesi yeni ilaç  prototiplerinin denenmesi  çalışmaları devam etmektedir.  Bulardanda  olumlu sonuç aldığımızı söyleyebilirim  Bu bağlamda baktığımızda borun hem hastalıklardan koruyucu etkisi   hemde tedavi edici potansiyelini görebilmekteyiz'' Dedi.
 
BOR  NELERDEN TEMİN EDİLİR

Özellikle kuru yemişlerden fındık başta olmak üzere fıstık, kuru kayısı,  özellikle kuru üzümde oldukça bol miktarda bulunuyor. Yine baklagillerden kırmızı barbunya ya da  kırmızı fasülye diyebileceğimiz türde oldukça yüksek miktarda  mercimekde özellikle yüksek miktarda bulunuyor.bunu söylememizin nedeni şu: bor dışı alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın ortalama günlük bor alımı 1,25 mg.seviyesinde  dengeli bir beslenme yaptığı taktirde bu miktarı alabilmekte. Dolayısıyla biz bu miktarların üzerinde bor alabilmesi için 3 mg a kadar en azından ilk palnda borca zengin gıdalardan bir diyetin uygulanasını öneriyoruz. Şu soru da akla gelebilir; acaba bor bunu hangi mekanizma ile bu kronik hastalıkların çıkısını engelliyor, ya da teropatik potansiyeli nerden kaynaklanıyor diye bir soru olacak olursa; yaptığımız çalışmalarda doğal bor bileşiklerinin dna hasarlarını engelleyici özelliği olduğunu görmekteyiz. Hem bizim gurubumuzun yaptığı çalışmalarda hem de bizim gurubumuzun dışımızdaki yine yurtdışındaki farklı gurupların yaptığı çalışmalarda bu net bir şekilde gözlemlenmektedir.
 
VATANDAŞLARI UYARDI

Vatandaşlarımızdan bazen farklı mesajlar almaktayız. Özellikle kanser hastalarımız kendi  başlarına sentetik bor türevlerini  tüketmeye yöneliyorlar. Bu konuda özellikle uyarım şudur; mevcut tedavilerini asla ve asla takip ettikleri hekimlerin önerileri ve görüşleri doğrultusunda devam etmeleri, asla ve asla kendi başlarına bir takım yönelimde bulunmamaları gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel