Sevgili okurlar,

TRT Ocak 1968 yılında hafta da üç gün olmak üzere yayınına başladı. Daha sonraki yıllarda her gün saat 24’de kadar devam etti. 80’li yıllarda 7/24 devamlı yayın yaptı. Halkın yararına olan sanat, edebiyat, kültür, örf ve adetlerine uygun olarak programlar yapıyordu. Tüm halkın isteklerine yer verilerek vatandaşlar arasında ayrım yapmadan halka hizmet veriyordu. Sanatçılara arasında ayrım yapılmadan tüm sanatçılara programlarda yer veriliyordu.

Ancak 2000’li yıllardan sonra TRT yayın ilkeleri değiştirmeye başladı liyakatsiz insanlar göreve getirilerek yayınların kalitesi gün geçtikçe düşmeye başladı yılarca görev yapan konusunda uzman olan insanlar görevden alındı. Özerk olan TRT tamamen siyasi otoritenin yayın organı haline getirildi. Bizden sizden diyerek sanatçılar arasında ayrıştırma yaparak yandaş medya türetildi.

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlanacak TRT aylar öncesinden programlar yapıp yüzüncü yılı kutlaması gerekirken, kutlamaları ileri bir tarihe erteledi. Bu Türk ulusuna yapılmış en büyük hakarettir.

TRT bir an önce bu kararından vaz geçmelidir. Her yerde festivaller, yarışmalar yapılırken Filistin olayı bahane edilerek 100. Yıl ertelenemez coşkulu bir şekilde kutlanmalı.

 TEZKERE; geçtiğimiz günler de TBMM torba yasada tezkere oylaması yapıldı tezkere kabul edilerek iki yıl daha uzatıldı Bu tezkere de;

1- Güvenlik güçlerimizin sınır ötesinde operasyon yapılması

2- Türk topraklarında yabancı askerlerin bulundurulması oylandı

Birinci madde tamamda ikinci madde kabul edilemez. TC devleti kendi içerisindeki terörle ve dışarıdan gelecek teröristlere karşı mücadelede yetersiz mi yabancı askerleri Türk topraklarına davet ediliyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin içerisinde Türkiye terörle mücadele kapsamında gelecek olan yabancı askerlerle ilgili tüm kararları Cumhurbaşkanı vereceği ifade ediliyor. Yani TBMM tamamen saf dışı bırakılarak tek kişiye yetki veriliyor.

2003 yılında 1 mart tezkeresinin TBMM’den geçmemesi nedeniyle ABD’nin yaptığı değerlendirmeler daha sonra kamu oyuna sızmıştı.

Şöyle deniliyordu; Türkiye gibi ülkelerde muhatap/yetki fazlalığı işleri zorlaştırıyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis, askerler, yargı ve diğerleri ayrı ayrı sorunlar yaratıyor bize tek muhatap/yetkili lazım bunca kurumu ikna etmek çok zor ama tek kişi her yönü ile ikna edilir.

1 mart tezkeresi siyasi partilerin duyarlılığı ve sağ duyulu insanların çabası ile TBMM’de kabul edilmemiştir. Eğer kabul edilseydi tıpkı Irak ve Suriye gibi Türkiye’de fiilen işgal edilirdi.

FİLİSTİN

Filistin’deki yaşanan olayları kınıyoruz sivillere yapılan katliamların biran önce durdurulması gerekir bunun içinde tüm bölge ülkelerin yaptırımlar uygulamaları gerekir. Ülkeler sadece İsrail’i kınamakla kalmamalılar eyleme geçmeliler ülkeler tüm elçiliklerini kapatmaları, ABD’NİN üstleri bulunan ülkeler bu stratejik üstleri kapatmaları gerekir. Ticari ilişkileri olan ülkeler anlaşmalarını iptal etmeliler

Ülkemizde Filistin için yapılan gösteriler, verilen demeçler yapılan eylemler güzel ama yeterli değil yaptırım uygulanmalı, İncirlik üssü ve Kürecik radar üssü kapatılmalı Avrupa birliği mülteci anlaşması iptal edilmeli Mültecilerin Avrupa ülkelerine geçişlerine izin verilmeli Barışın sağlanması, ateşkesin sağlanması için bölge ülkeleri Türkiye, Mısır ve S.Arabistan üçlüsü oluşturularak aralarına Rusya ve Çin’de alarak barış sağlanmalıdır.

Tüm dünya halkların barış, kardeşlik, sevi, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları dileği ile, Hoşça kalın sağlıkla kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel