Öne Çıkanlar nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu mısırdaki idam kararları genel kurmay başkanlığı

Yıllardır Atıl Kalan Sümerbank Arazisi Cazibe Merkezi Olacak
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yıllardır atıl durumda bulunan Sümerbank arazisini Manisa’nın cazibe merkezi haline getirecek olan ‘Sümer Park’ için protokol imzaladı.
Kentte uzun süredir atıl durumda bulunan Sümerbank arazisi Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi iş birliğiyle yeniden hayat buluyor. Sümerbank Arazisinin üst tarafında yaklaşık 50 dönümlük alan içerisine Büyükşehir ve Şehzadeler Belediyeleri tarafından Kapalı Spor Merkezi, Futbol Sahası, Basketbol Sahası, Tenis Kortu, Kondisyon Aletleri Alanı, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolu, Meyvelik ve Hobi Bahçesi, Gül Bahçesi, Çim Teraslar, 32 adet Minia Maket Parkı, 13 Şehzade Figürleri Parkı, 20 adet Masal Kahramanları Parkı, 600 metrekarelik Panoramik Mesir Müzesi, 570 metrekarelik Restoran Kafe ve yeşil alan bulunan proje Manisa’ya değer katacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’ya değer katacak olan ‘Sümer Park’ için protokol imzaladı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen imza töreninde Başkan Ergün ve Başkan Çelik’in yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca ve İmardan Sorumlu Başkan Danışmanı Atilla Efendioğlu da hazır bulundu.
‘MANİSA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK’
Protokolü imzaladıktan sonra açıklamada bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Şehzadeler Belediyesi ile bu projeyi hayata geçirmek için protokol imzalayacağız. Her şeyden önce Manisa’nın tanıtımına katkı sağlayacağına inancımız sonsuz. Hem Manisalı vatandaşlarımızın hem de dışarıdan gelen vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir yaşam alanı yaratacağız” dedi.
‘TAM MUTABAKAT SAĞLADIK’
Başkan Ergün, “Biz burası ile ilgili mevcut Sümerbank’ın yanındaki yaklaşık 50 dönümlük alan üzerinde bir proje hazırlığımızı ihale yapma safhasına getirmiştik. Bu süreçte Ömer Başkan’ın bizlere ziyaretleri noktasında Manisa’da hayata geçirmek istediği Minia Park ve Şehzade Park’ı hayata geçirebilmek üzere bizden görüş almıştı. Biz de bu projenin yaklaşık 26 bin metrekaresini spor alanında diğer 22 bin metrekaresini de kendilerinin istediği projeye göre değerlendirebileceğimizi belirttik ve bu projelerin bize sunulmasını istedik. Bu süreci hep beraber yaşadık. Otopark alanının ortak kullanılması noktasında tam mutabakat sağlanarak, bugün bu protokolü imzalamış bulunuyoruz” diye konuştu.
‘AYRI GAYRI YOK’
Projenin Manisa’ya çok yakışacağını belirten Başkan Ergün, “Bölgenin eski köhnemiş durumundan modern yatırımların yapıldığı bir bölgeye dönüşmesi noktasında her zaman bu tür yatırımların arkasında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Mevcut bize ait olan alandaki yatırımlar Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şehzadeler Belediyesi’nin kısmında yer alan yatırımlar da Şehzadeler Belediyesi tarafından karşılanmak üzere bir uzlaşma sağladık. Ayrı gayrı yok, önemli olan istişareler sonucunda bu noktaya gelinmesidir. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Manisa’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
‘KONUŞTUK, KARAR VERDİK VE UZLAŞTIK’
Önemli bir imza atıldığına dikkat çeken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bugün Şehzadelerimiz için önemli birer imza attık. Bilindiği gibi Sümerbank arazisinin üst tarafında kamuya ait yaklaşık 50 dönümlük yeşil alan var. Burası imar planında rekreasyon ve fuar alanı olarak görünüyor. Biz burasıyla ilgili bir proje çalışması başlatmıştık. Sonra öğrendik ki Büyükşehir Belediyemizin de bir çalışması var. Oturduk, birlikte konuştuk, karar verdik ve uzlaştık” diye konuştu.
İLK İHALE ORTAK YAPILACAK
İki belediyemizin çalışmasını bir araya getirdiklerinin altını çizen Başkan Çelik, “50 dönümlük alanda Büyükşehir Belediyesi’nin sporla ilgili çok ciddi yatırımları olacak. Şehzadeler Belediyesi olarak bizim de Minia Şehzadeler, Panoramik Mesir Müzesi, çocuklarımız için Masal Park, Manisa’da yaşamış şehzadelerin figürlerinin bulunduğu alanlar, restoranıyla, göletiyle cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Bugün attığımız imzalarla da bunun ilk adımı olan ihale sürecini başlatmış olacağız. İhaleyi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak olarak yapıyoruz. Şehzadeler ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan kısımlar belli ve üzerine düşen ödemeyi yapacak. Birinci etap ihaleyi birlikte yaparak hızlı bir şekilde alt yapısı ve peyzajını tamamlamış olacağız. Ardından biz de 2. Etabı yaparak üst yapılarını tamamlamış olacağız” dedi.
‘CAZİBE MERKEZİ OLACAK’
Başkan Çelik, “Dinlenmek, eğlenmek, spor yapmak için, kültürel aktiviteler yapmak için bir cazibe merkezi haline gelmiş olacak. Büyükşehir Belediyesi’ne spor alanlarına yaptığı yatırımlar için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Büyükşehir Belediyesi’nin Şehzadeler ilçesinde daha çok yatırım yapmasını diliyor, bugüne kadar yapılan yatırımlar için de teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel